Erdoğan’dan Ürdün Kralı Abdullah’a telefon

Erdoğan’dan Ürdün Kralı Abdullah’a telefon

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aziz kardeşim diye hitap ettiği Abdullah’a geçirdiği ameliyat dolayısı ile geçmiş olsun dedi, bölgede atılacak adımlar için Türkiye-Ürdün işbirliği için mutabık kaldıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter mesajında, telefon görüşmesine ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Bugün Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizde, geçirdiği ameliyat dolayısıyla aziz kardeşime geçmiş olsun dileklerimi ileterek sağlık ve afiyet temennisinde bulundum.

Elbette mübarek Ramazan ayında İsrail’in müdahaleleriyle Filistin’de yaşanan olaylar bizi üzüntü ve endişeye sevk etti. Sayın Abdullah ile bölgenin barışa kavuşması için atılacak adımlar noktasında Türkiye ve Ürdün olarak yakın iş birliği içinde olma hususunda mutabık kaldık.”

Erdoğan’ın Ürdün ziyareti ertelenmişti

9 Nisan’da Erdoğan, Ürdün Kralı 2’nci Abdullah’ın davetine icabetle 11 Nisan Pazartesi günü Amman’a günübirlik resmi ziyarette bulunacağı bildirilmişti.

Aynı gün, Kral Abdullah’ın bel fıtığı ameliyatı için yarın Almanya’ya gideceği bildirilmişti. Ürdün Kraliyet Divanı, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Kral 2.Abdullah’ın ameliyatının Almanya’nın Frankfurt kentindeki özel bir hastanede gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Amman ziyaretinin, Ürdün Kralı 2’nci Abdullah’ın acil ameliyatı nedeniyle ertelendiği duyurulmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *