TSK, Kuzey Irak’a askeri operasyon başlattı

TSK, Kuzey Irak’a askeri operasyon başlattı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde terör hedeflerine karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu adı altında harekat başlattığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile bir araya geldi.

Düzenlenen hava harekatına ilişkin brifing verilen Bakan Akar “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır.” diye konuştu. Açıklamasında, operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki hedeflerin ateş altına alındığını belirtti.

Akar, “Terör örgütünün bir çöküş süreci içinde olduğunu görüyoruz. Bu arada tüm bu faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleşiyor. Tekrar ifade etmek isterim ki bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *