İngiltere, iki yahudi Rus oligarkın mallarını dondurdu

İngiltere, iki yahudi Rus oligarkın mallarını dondurdu

İki Rus oligark Eugene Tenenbaum ve David Davidovich’e yönelik olarak İngiltere Dışişleri Bakanlığı 10 milyar sterlin değerindeki varlığının dondurulduğunu duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, “Bu (karar), bu varlıkların Rusya’ya iade edilmesini ve Putin’in savaş makinesini finanse etmek için kullanılmasını önleyecek.” iddiasında bulunuldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ikiliye ait tahminen 10 milyar sterlin değerindeki malların dondurulduğunu ve bunun “İngiltere tarihindeki en büyük varlık dondurma eylemi” olduğunun altını çizdi.

Truss, “Putin, Ukrayna’da başarısız olana kadar yaptırımlara devam edeceğiz. Hiçbir şey ve hiç kimse masanın dışında değil.” vurgusu yaptı.

Bu kararla birlikte, Rusya saldırısının başladığı 24 şubattan bu yana yaptırım uygulanan oligarklar ve bunlarla bağlantılı kişi sayısının 106’ya yükseldiği kaydedildi.

Malları dondurulan iki yahudi oligark, yine bir yahudi Rus oligark olan Roman Abramovich’e yakınlığı ile tanınıyorlar. İngiltere, Mart ayının başlarında da, Abramovich’in mal varlığını dondurmuş ve sahibi olduğu Chelsea Futbol Kulübünün satışını askıya almıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *