‘Ukrayna’da sıkıntı yaşayan tüm sivilleri tahliye etmeye çalışıyoruz’

‘Ukrayna’da sıkıntı yaşayan tüm sivilleri tahliye etmeye çalışıyoruz’

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna’da sıkıntı yaşayan tüm sivillerin tahliyesi için önemli bir çaba harcadıklarını belirterek “Önümüzdeki günlerde oradaki sivillerin deniz yoluyla tahliyesinin mümkün olacağını değerlendiriyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve çeşitli ilçelerden gelen çok sayıda şehit ailesi ile gazinin katıldığı programda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ramazan ayının hayırlı olması, barış huzur ve iyilik getirmesi temennisiyle sözlerine başladı. Köklü devlet geleneğinde gaza ruhunun daima mevcut olduğunu belirten Akar, şehitlik ve gaziliği “kültürümüzdeki ve inancımızdaki en yüce rütbe ve makamlar” olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası ortamda özne haline gelen Türkiye’nin etki ve ilgi alanını her geçen gün genişlettiğini savunan Akar, bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de görev ve sorumluluklarının arttığını söyledi.

Ukrayna bağlamındaki gelişmeleri de değerlendiren Akar, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Dışişleri Bakanımız, ilgili bakanlıklarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Antalya’da Dışişleri Bakanımız tarafından Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları bir araya getirildi. Çok kısa süre içinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy’in de bir araya gelebileceğini değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

Ukrayna’da sıkıntı yaşayan tüm sivillerin tahliyesi

Akar, kalıcı ateştesin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Bir an önce ateşkesin yapılmasını, tahliyelerin gerçekleştirilmesini, istikrarın sağlanmasını istiyoruz. Bugüne kadar Türkiye, insani yardım konusunda hiç kimsenin yapmadığı kadar Ukrayna’ya cömert davrandı. Oradaki insani dramı hafifletmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. İnsani yardım konusunda ne yapabilirsek yapmayı sürdüreceğiz.

Diğer taraftan Türk vatandaşları başta olmak üzere Ukrayna’da sıkıntı yaşayan tüm sivillerin tahliyesi için önemli bir çaba harcıyoruz. Önümüzdeki günlerde oradaki sivillerin deniz yoluyla tahliyesinin mümkün olacağını değerlendiriyoruz. Temennimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmelerin sonucunda iki liderin bir araya gelmesiyle ateşkesin mümkün olabilmesidir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *