Biden’ı karşılamak isteyen Duda’nın uçağı arızalandı

Biden’ı karşılamak isteyen Duda’nın uçağı arızalandı

Nato üyesi Polonya’nın Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya’nın Rzesnow kentindeki ABD üssünü ziyaret eden ABD Başkanı Biden’ı karşılamak üzere bu şehre gitmek üzere bindiği uçak arıza nedeniyle acil iniş yaptı.

Polonya’daki ABD 82. Hava İndirme Tümeni üssünü ziyaret etmek için Biden, bugün Polonya’ya geçerek Rzesnow kentine vardı.

Biden’ı karşılamak için Polonya’nın Rzeszow şehrine gitmek üzere yola çıkan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yı taşıyan uçak kalkıştan sonra arızalandı. Polonya Hava Kuvvetlerine ait uçak, yerel saatle 13.40 itibarıyla kalkış yaptığı Varşova’ya geri acil iniş yaptı.

Biden’ı karşılamak için Rzesnow’a gidemeyen Polonya Cumhurbaşkanı yerine Polonya Millî Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak karşılamayı yaptı.

Biden, Polonya’da ABD üssünde

Rzeszow’a gelen Biden ise, kentte bulunan ABD 82. Hava İndirme Tümeni üssünü ziyaret ederek Amerikan askerleriyle sohbet etti. Üssün kafeteryasında askerlerle pizza yiyen Biden, daha sonra onlara hitap etti. Biden, “Şu anda yaptıklarınız tüm dünya için çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Biden’a ziyaretinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik etti. Biden’ın günün ilerleyen saatlerinde Polonya’nın başkenti Varşova’ya geçmesi ve yarın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesi planlanıyor. Görüşmede Biden’ın, Duda’ya Ukraynalı mültecilere kucak açtıkları için teşekkür etmesi bekleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *