Isparta’da yine elektrikler kesildi

Isparta’da yine elektrikler kesildi

Geçtiğimiz ay kar yağışında günlerce elektriksiz kalan Isparta’da yine elektrik sıkıntıları baş gösterdi. Kar altındaki kentte elektrik nakil hatlarında patlamaların meydana geldiği görüldü. Isparta’nın birçok bölümü akşam saatlerinde elektriksiz kaldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün dün uyarıda bulunduğu Isparta’da dün saat 15.00 sıralarında başlayan kar yağışı, kentte etkili oldu. Kent merkezinde kar kalınlığı 28 santimetreye kadar ulaştı.

Geçtiğimiz ay yoğun kar yağışı altında günlerce elektrik kesintisinin yaşandığı Isparta’da, kar yağışının etkili olmasıyla bir kez daha elektrik sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Kentten gelen görüntülerde kar yağışının ardından elektrik nakil hatlarında patlamaların meydana geldiği görüldü.

BELEDİYE BAŞKANI: YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kar ile mücadele ekiplerimiz Belediyemizin tüm imkanlarıyla önce ana arterler olmak üzere trafik akışının kesintisiz olması için yoğun şekilde çalışıyor. Bu zor şartlarda hizmet veren personelime kolaylıklar diliyorum” açıklamasında bulundu.

DAĞITIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada ise, “Isparta ilimizde kar yağışı kaynaklı kısmi elektrik kesintilerine ekiplerimiz tarafından anlık müdahale sağlanmakta ve sahada özveri ile çalışılmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Isparta’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabaha kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Hava sıcaklığının da gece saatlerinde eksi derecelere düşeceğinin belirtildiği açıklamada, “İl genelinde 3 Mart Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kademe okullar, özel anaokulları, özel eğitim, rehabilitasyon merkezleri, muhtelif kurslar, motorlu sürücü kursları, uygulama eğitim merkezleri, okullarda devam eden destekleme ve yetiştirme kursları faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmiştir.” denildi.

Ayrıca kamu kurum kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, idari izinli sayılacağı kaydedildi.

(Yeniçağ)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *