Biden: Amacımız, NATO ve AB’yi bir arada tutmaktı

Biden: Amacımız, NATO ve AB’yi bir arada tutmaktı

ABD Başkanı Biden, ABD’nin en büyük stratejik hedeflerinden birinin, NATO ve Avrupa Birliği’ni (AB) bir arada tutmak olduğunu belirtti, çatışmanın Avrupa ve NATO’yu birbirine yakınlaştırdığını vurguladı.

Joe Biden, Brian Tyler Cohen’in Youtube kanalına verdiği röportajda, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına değindi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ilk kez yaptırım uyguladıklarını vurgulayan Biden, “Elimizde iki seçenek var, ya Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatıp Rusya ile tamamen bir savaşa gideceğiz ya da uluslararası hukuku ihlal eden bir ülkeye bedel ödeteceğiz.” dedi.

Biden, kimsenin Rusya’ya karşı uyguladıkları ekonomik ve siyasi yaptırımların aniden sonuç vermesini beklemediğini, bu yaptırımların etkilerinin uzun vadede görüleceğini ileri sürdü.

Rusya’nın amacının NATO’yu bölmek olduğunu ancak bunu başaramadığını iddia eden Biden, “NATO’nun bir arada durması bir yana, Finlandiya ve İsveç konusunda olanlara bakın. Putin, istediklerinin tam tersi şeylerin yaşanmasına yol açıyor.” diye konuştu.

Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle ilgili ABD’nin en büyük stratejik hedeflerinden birinin NATO ve Avrupa Birliği’ni (AB) bir arada tutmak olduğunu belirtti. Biden, “En başından beri amacım, tüm NATO ve AB’yi aynı sayfada tutmayı sağlamaktı. Çünkü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapabileceğini düşündüğü tek şey NATO’yu bölmek ve içinden geçebileceği büyük bir pencere oluşturmaktı. Ve bu olmadı” ifadelerini kullandı.

Biden ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgali için hem uzun hem de kısa vadede ağır bir bedel ödeyeceğini ön görerek, çatışmanın Avrupa ve NATO’yu birbirine yakınlaştırdığını da sözlerine ekledi. Biden Putin’e yönelik, “Tam olarak amaçladığı etkiyi oluşturuyor” dedi.

Biden, Ukrayna’nın Rus ilerleyişine karşı mücadelesi devam ederken, ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı savunma silahları ve ekonomik yardıma da dikkat çekti.

ABD’den Ukrayna’ya 350 milyon dolar askeri yardım paketi

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri John Kirby, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılar nedeniyle Ukrayna’ya ek askeri paket yardım kararının onaylandığını açıkladı. Kirby açıklamasında, “ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya destek için hafif silahlar ve çeşitli mühimmatların da dahil olduğu 350 milyon dolarlık ek askeri yardım paketini onayladı” dedi.

Kirby, “ABD tek başına Ukrayna’yı desteklemiyor. Birçok ülke, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik sebepsiz saldırılarına karşı, Ukrayna’nın kendisini savunma hakkına katkıda bulunuyor. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, Ukrayna için güvenlik yardımını hızlandırmaya devam ediyoruz. Ukrayna halkını, Rusya’nın saldırganlığına karşı desteklemek için mevcut tüm güvenlik işbirliği araçlarını kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *