Ermenistan ile ‘normalleşme’ ön şartsız devam edecek

Ermenistan ile ‘normalleşme’ ön şartsız devam edecek

Türk ve Ermeni temsilcilerin Viyana’da, iki ülke arasında ‘normalleşme’ sürecini yürütmek üzere bir araya gelmesinin ardından Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, sürecin ön şartsız sürdürüleceği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan’ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan’ın 24 Şubat’ta Viyana’da bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, görüşmelerin nihai amacının Moskova’da yapılan ilk toplantıda ifade edildiği üzere, Türkiye ve Ermenistan arasında tam normalleşmeyi sağlamak olduğunun teyit edildiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan bugün (24 Şubat) Viyana’da biraraya gelmişlerdir.

Özel Temsilciler, görüşmelerin nihai amacının Moskova’da yapılan ilk toplantıda ifade edildiği üzere, Türkiye ve Ermenistan arasında tam normalleşmeyi sağlamak olduğunu teyid etmişlerdir. Bu çerçevede, atılabilecek olası somut adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunmuşlar ve süreci önkoşullar olmaksızın sürdürme konusundaki uzlaşılarını yinelemişlerdir.”

İlk görüşme Rusya’da gerçekleştirilmişti

İki ülkenin ‘normalleşmesinin’ sağlanması için, Serdar Kılıç ile Ruben Rubinyan, arasındaki ilk görüşme 14 Ocak’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilmişti.

İkinci görüşme ise Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *