Senegal Stadı’nda Erdoğan-Steinmeier görüşmesi

Senegal Stadı’nda Erdoğan-Steinmeier görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal’deki temasları kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

Senegal Stadı’nda yapılan görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Alman Cumhurbaşkanının Senegal ziyareti

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in geçtiğimiz pazar günü başlayan üç günlük Senegal ziyaretinin en önemli konuları, Afrika’da aşı üretimi ve bölgedeki güvenlik durumu. Senegal’in Afrika kıtasındaki bütün ülkeleri kapsayan Afrika Birliği Örgütü dönem başkanlığını yürütüyor olması, bu ziyareti ayrıca ilginç kılıyor.

Senegal’de stad açılışı

Senegal’de Türk şirketi tarafından inşa edilen 50 bin kişilik Senegal Stadyumunun açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Senegal’in başkenti Dakar’a yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Diamniadio bölgesinde bulunan stadyumda Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve eşi Mariama Faye Sall ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre sohbet etti.

Törene katılanlar arasında, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Liberya Devlet Başkanı George Weah ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow da bulunuyordu. Törende konuşma yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino, stadı inşa eden firma yetkililerine Türkçe teşekkür etti.

Erdoğan, özel uçak “TUR” ile TSİ 00.30’da, Senegal’in başkenti Dakar’dan ayrıldı. Ayrılırken Erdoğan’ın uçak kapısında Rabia selamı yapması dikkat çekti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *