Murat Kurtuldu: 28 Şubat süreci bugün de devam ediyor

Murat Kurtuldu: 28 Şubat süreci bugün de devam ediyor

Yazar Murat Kurtuldu, 28 Şubat sonrasında “muhafazakarlığın” üç ana noktada siyaset dilini inşa etmeye çalıştığını belirterek, iktidarın paylaşımını, gücün paylaşımını ve zenginliğin paylaşımını esas alarak uzlaşmacı bir yol izlediğini anlattı.

Mustafa Bozacıoğlu’nun moderatörlüğünde, İktibas Dergisi Youtube canlı yayınında dün akşam yazar Murat Kurtuldu konuk oldu. Kurtuldu 28 Şubat’ı, İslamcılığı ve Muhafazakarlığı konu alan değerlendirmesinde, Müslümanlığın bu süreci iyi analiz etmesi gerektiğine dikkat çekti.

İslamcılığın, doğuşu ve tanımına ilişkin açıklamaları yanında, Müslümanlar arasında kavramın anlaşılma şekli ile sistemin kavrama bakışının farklı olduğunu vurgulayan Kurtuldu, sistemin ise, İslami gördüğü her şeyi İslamcılık olarak tanımladığını belirtti.

“28 Şubat süreci bugün de devam ediyor” diyen Kurtuldu, Müslümanların, “28 Şubat bin yıl sürecek” ifadesinin üzerinde önemle durması gerektiğini, değişen pek bir şey olmadığını, sadece şekil değişikliği yaşandığını vurguladı. Devam edegelen entegrasyon sürecinin baştan jakobenler aracılığıyla bu topluma güç üzerinden dayatılırken, bugün ‘rıza’ üzerinden muhafazakarlar eliyle topluma dayatıldığını kaydetti.

Kurtuldu konuşmasında ayrıca, ‘yenilmek’ ve teslim olmak’ ifadeleri arasındaki farka da işaret etti. “Yenilebilirsiniz ama farkındalık duygunuz ayakta kalır, ancak, teslim olursanız saf değiştirmiş olursunuz” diyen Kurtuldu, muhafazakarlığın yaşadığı trajedinin arkasında bunun olduğunu düşündüğünü söyledi.

Murat Kurtuldu’nun konuşmasının tamamını bu videodan izleyebilirsiniz:

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *