ABD Rusya’yı, finansal sistemden çıkarmayacak

ABD Rusya’yı, finansal sistemden çıkarmayacak

ABD’li bir danışman yardımcısı, ABD’nin Rusya’yı SWIFT finansal sisteminden çıkarmayı düşünmediğini, bununla birlikte Rusya’nın batıdan aldığı yapay zeka, kuantum, biyoteknoloji, hipersonik havacılık ve robotik gibi teknolojilerin yerini Çin dahil hiçbir ülkeden dolduramayacağını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Daleep Singh, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin günlük basın toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Rusya’ya uygulanacak yaptırım paketine henüz son halini vermediklerini aktaran Singh, “Rusya’nın SWIFT finansal sisteminden çıkarılmasının ilk yaptırım paketinde yer alması çok düşük bir ihtimal. Ancak yine de Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Rusya’ya karşı tüm seçenekler masada.” ifadesini kullandı.

Singh, Rusya’ya yönelik ihracat kontrolü paketi de hazırladıklarına işaret ederek Rusya’nın özellikle yapay zeka, kuantum, biyoteknoloji, hipersonik havacılık ve robotik gibi teknolojileri batıdan alamadığında bu ürünlerin yerini Çin dahil başka hiçbir ülkeden dolduramayacağını kaydetti.

Rusya’ya uygulanacak yaptırımların büyük bir etkisi olacağını öne süren Singh, “Hiçbir ülke yaptırımlara karşı zırhlı değildir, mutlaka etkilenir.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *