İsrail’le ‘normalleşme’ projesine itiraz

İsrail’le ‘normalleşme’ projesine itiraz

Milli Gazete yazarı Mücahit Gültekin, tefsir, hadis ve siyer dersi yapan hocalara seslenerek, “Eğer anlattıklarınız İslam ümmetini İsrail ve ABD emperyalizmi karşısında ittihada çağırmıyorsa; bizi İsrail ve işbirlikçilerinin ifk, iftira ve yalanlarına karşı uyarmıyorsa bu dersleriniz ne işe yarıyor?” deyi sordu.

Mücahit Gültekin, bugün Milli Gazete’deki, “İsrail’le normalleşme ve psikolojik savaş” başlıklı yazısında, ABD himayesinde Arap coğrafyasında başlatılan İsrail’le yakınlaştırma projesine karşı çıktı. Gültekin, “Bu projeye “hayır!” demek için, ayete, hadise, basirete, ferasete ihtiyaç var mı? Az buçuk insaf ve az buçuk insanlığın dışında herhangi bir şeye ihtiyaç var mı?” sorusunu yöneltti.

Bu toprakların çocukları ABD emperyalizminin oyuncağı haline gelmemeli vurgusunda bulunan Gültekin’in yazısından bir bölüm şöyle:

Uzmanlığa filan gerek yok; görme yetisini kaybetmemiş her göz için durum çok açık. İsrail, yanına birkaç satılmış Arap rejimini alarak kendisine karşı yürütülen direnişi bitirmek istiyor. Artık her şey açıktan yapılıyor. Konu sadece elçilik, konsolosluk açmak; diplomatik ilişki kurmak değildir. Bahreyn’le, BAE’yle ortak askeri tatbikatlar düzenliyor İsrail.

İslam ümmetine şu mesaj verilmek isteniyor: Bakın Araplar bile artık bizim varlığımızı kabul ediyor. Size ne oluyor? Onlar normalleştiyse siz daha fazlasını yapmalısınız.

Filistin direnişine de şu söyleniyor: Bakın sizi Araplar bile yalnız bıraktı. Vazgeçin bu direniş sevdasından.

Bu bir yalandır. Arap halklarını krallar mı temsil ediyor? Darbeyle, baskı ve entrikalarla işbaşına gelmiş rejimler mi temsil ediyor?

Ama ifk’in merkezinde şu cümle yatıyor: Sizin asıl düşmanınız sizin içinizden birileridir; Şiiler ya da Sünnilerdir. Savaşacaksanız birbirinizle savaşın! Yapacaksanız mezhep savaşı yapın!

Bu ifk’in farkında olup bizi uyaran, nasihatte bulunan, itidale davet eden bütün âlimlerimize, hocalarımıza selam olsun…

Ama sessiz kalanlara sormak istiyorum: Bu projeye ilk siz karşı çıkmalı değil misiniz?

Bütün Müslümanları kavmiyet ve mezhep farkı gözetmeden İsrail’e karşı direnmeye ilk siz çağırmalı değil misiniz? Normalleşme ifk’ine ilk siz tepki göstermeli değil misiniz?

Bize her gün tefsir, hadis ve siyer dersi yapan hocalarımız!

Eğer anlattıklarınız İslam ümmetini İsrail ve ABD emperyalizmi karşısında ittihada çağırmıyorsa; bizi İsrail ve işbirlikçilerinin ifk, iftira ve yalanlarına karşı uyarmıyorsa bu dersleriniz ne işe yarıyor?

Dahası -bilerek ya da bilmeyerek- Müslümanların içine doğru yöneltilen ifk namlusunun tetiğine sizler basıyorsanız bu coğrafyadan kan, gözyaşı ve sefalet eksik olur mu? Kürsüler, ayrımcılığın/mezhepçiliğin/kavmiyetçiliğin mikrofonu haline gelirse, bu toprakların çocukları ABD emperyalizminin oyuncağı haline gelmez mi?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *