Rusya’dan dönen Macron, Biden’la görüştü

Rusya’dan dönen Macron, Biden’la görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Biden ile Macron arasındaki telefon görüşmesinde Ukrayna krizi ele alındı.

Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak karşısında NATO müttefikleri arasında yakın koordinasyon olduğunu vurgulayan iki lider, Macron’un son Rusya ve Ukrayna ziyaretlerini de ele aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev’de ise Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Ukrayna sınırındaki krizi görüşmüştü.

Macron, Putin’le görüşmüştü

Önceki gün Moskova’yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kremlin Sarayı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti. 5 saatten fazla süren görüşmenin ardından her iki lider ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Görüşmenin anlamlı ve faydalı geçtiğini belirten Putin, Macron ile Rusya’nın ABD ve NATO’ya önerdiği güvenlik garantileri meselesi hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söylemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, Rusya ve Avrupa’nın güvenlik garantileri konusunda birlikte çalışması gerektiğini belirterek, “Avrupa’da yeni bir güvenlik düzeni inşa etmek ve istikrar için güvenlik garantileri üzerinde çalışmaya hazır olduğumuz iradesini birlikte göstermeliyiz. Bu, egemen devletler olarak birlikte inşa ettiğimiz temele dayanmalıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *