Milli yüzücü hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Milli yüzücü hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşine yönelik olarak Twitter mesajlarında hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle, eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı, yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığıyla ilgili paylaşımlara yönelik resen başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yaptığı ileri sürülen eski milli yüzücü Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

4 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimler, sanal devriye yöntemiyle sosyal medya platformlarında Erdoğan ve eşine yönelik provokatif paylaşımları incelemeye aldı. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen 36 hesaptan 31’inin yöneticisi tespit edildi.

Bu tespitlerin savcılıklara iletilmesinin ardından 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bu kişilerden 4’ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2’sinin İstanbul, birinin Ankara, birinin de Bursa’da emniyetteki sorgusu sürüyor.

Polis, “Derya Büyükuncu” isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun’daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *