Pfizer/BioNTech ürettiği aşıyı 5 yaş altı çocuklara da uygulamak istiyor

Pfizer/BioNTech ürettiği aşıyı 5 yaş altı çocuklara da uygulamak istiyor

Pfizer ve BioNTech, 6 ay ile 4 yaş arası çocuklarda iki dozluk koronavirüs aşısının kullanımı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne başvuruda bulunacak.

New York Times’ın konuya yakın kişilere dayandırdığı haberinde göre Federal düzenleyiciler, küçük çocuklarda aşının acil kullanımının önünü açmak için incelemelerini sürdürüyor. Kaynaklara göre Pfizer, sürecin uzayacağı gerekçesiyle üç dozluk bir aşı rejimiyle ilgili verileri beklemek istemedi.

Euronews’un aktardığına göre, küçük çocuklar için Covid-19 aşısının acil kullanım onayı alması için başvuruda bulunulacağı söylentisi bir süredir konuşuluyordu. Pfizer yönetim kurulu üyesi ve Gıda ve İlaç İdaresi eski komisyon üyelerinden Scott Gottlieb, CBS’e aşının mart ayında onaylanabileceğini söyledi.

Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre, hızla yayılan Omicron varyantıyla birlikte pediatrik vakalarda keskin bir artış oldu. Küçük çocuklar virüsle iyi mücadele etme eğiliminde olsalar da, uzmanlara göre bazıları virüsten ciddi şekilde olumsuz etkilenebilir.

Pfizer ve BioNTech, aralık ayında yaptığı testlerde, 6 ay ile 5 yaş arası çocuklarda yapılan aşı denemelerinin bu yaş aralığındaki çocuklarda yeterince güçlü bir bağışıklık oluşturmadığını açıklamıştı.

Almanya’nın büyümesinin 5’te 1’i BioNTech’ten

Biontech 3. çeyrek kârını açıkladı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *