Erdoğan’dan Büyük Birlik Partisi’ne tebrik

Erdoğan’dan Büyük Birlik Partisi’ne tebrik

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin 29. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti, düzenlenen programa katılmak üzere Numan Kurtulmuş’u görevlendirdi.

Büyük Birlik Partisi’nin 27’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir mesajla teşekkür etti, 2023’e giden sürece verilen destekten duyulan memnuniyeti vurguladı.

Erdoğan yazılı mesajında şöyle dedi:

“Nazik davetiniz için teşekkür ediyor, sizlerin şahsında Büyük Birlik Partisinin kıymetli mensuplarına en kalbi selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. Ülkemizin köklü siyasi hareketlerinden birisi olan Büyük Birlik Partisinin 29. kuruluş yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Büyük Birlik Partisinin Kurucu Genel Başkanı, dava ve gönül adamı merhum Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi de bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Büyük Birlik Partisi yönetimini Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetini yaşattığı, geride bıraktığı aziz mirasa sahip çıktığı için tebrik ediyorum.

Son 29 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’e giden süreçte de Büyük Birlik Partisinin milletten, milli iradeden, milletin menfaatlerinden yana tavır almaya devam edeceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle partinizin 29. seneidevriyesini tebrik ediyor, Büyük Birlik Partisi bünyesinde ülkemizin gelişmesi, demokrasimizin güçlenmesi, milletimizin huzur ve kardeşliği için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Program, Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaretle başladı

Genel Başkan Mustafa Destici ve beraberindekiler, BBP’nin kuruluşunun 27’nci yıldönümü dolayısıyla partinin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu‘nun Taceddin Dergah’ındaki kabrini ziyaret etti. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün İsrail’in hakimiyetine bırakılması asla kabul edeceğimiz bir durum değildir.” dedi.

Destici, İslam coğrafyasının durumuna dikkat çekti

Daha sonra, Anadolu Hotel’de partisince düzenlenen programda konuşan Mustafa Destici, İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olduğunu belirterek Rusya ve Esed rejiminin İdlib’de masum sivilleri hedef aldığını söyledi.

İdlib’den Türkiye sınırına ciddi bir göç yaşandığını belirten Destici, “Bizim çağrımız, Suriye’deki iç savaşın bir an önce bitmesi ve Suriye’nin siyasi çözüme kavuşarak toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesidir.” diye konuştu.

Pakistan’da da sorunlar olduğuna dikkat çeken Destici, “Hindistan’ın o bölgede Müslümanlara yaptığı zulüm çok açık. Uluslararası hukuk Müslümanlar ve Türkler söz konusu olduğunda bir türlü harekete geçmiyor.” değerlendirmesini yaptı.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde barış planını eleştiren Destici, “Duvarlarla çevrili alanın dışındaki tarihi Kudüs’ün dış mahallelerinde Filistin devleti kurulabilir denilmesini Filistinlilere ve İslam dünyasına hakaret olarak algılıyoruz ve reddediyoruz. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün İsrail’in hakimiyetine bırakılması asla kabul edeceğimiz bir durum değildir.” şeklinde konuştu.

Anlaşmanın açıklandığı salonda Bahreyn, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri temsilcilerinin bulunmasını “kara bir leke” olarak niteleyen Destici, “Filistin halkının ve Müslümanların Mescid-i Aksa’ya ziyaretini İsrail ve Ürdün’ün iznine bağlamak, özelde Filistin halkına genelde ise Müslümanlara karşı saygısız bir güç gösterisidir. Filistin topraklarının bir kısmının para karşılığı bırakılmasını teklif etmek ahlaksızlıktan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu vurgusu

Muhsin Yazıcıoğlu’na duyduğu özlemi ve saygıyı dile getiren Destici, “Bundan tam 27 yıl önce güçlünün haklı değil haklının güçlü olması gerektiğini en gür seda ile haykıran ve ‘hakikatin hatırına’ siyaset üretmeye çabalayan bir lider etrafında bir araya geldik.” değerlendirmesinde bulundu.

BBP’nin Türk-İslam ülküsüyle yola çıktığını ifade eden Destici şunları anlattı: “Türkiye’deki siyasi partiler yelpazesinin saf ve hormonsuz üyesi olan BBP, gerek Türk siyasi hayatında gerekse aziz milletimizin gönlünde müstakil ve nezih bir alana sahip oldu. Türk siyasi hayatının en çetin ve en emniyetsiz, en güvensiz yol ve şartlarında bile bu ülkenin mukadderatını aldatacak, yazgısını bozacak hiçbir güç ve otoriteye boyun eğmedik. Bu ülkenin varlığına, dirliğine zeval vermek isteyenlere karşı, vesayete karşı, teslimiyete karşı, korkaklığa karşı, tembelliğe karşı en sert tavrımızı gösterdik.”

Destici, 28 Şubat postmodern darbesine, BBP’ye karşı yapılmamasına rağmen en başta Muhsin Yazıcıoğlu’nun karşı çıktığını hatırlatarak, “Tanklar namlusunu kime çevirirse çevirsin, darbe kimden geliyorsa gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşıyız. Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, ‘Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmayız’ dedi. Biz hiçbir zaman namlusunu halka çevirmiş tanka selam durmadık ve durmayacağız.” dedi.

15 Temmuz’da Türkiye’nin iç karışıklığa mahkum edilmek istendiğinin altını çizen Destici, “15 Temmuz darbe girişimini sadece FETÖ yapmadı. Bunun arkasında başta ABD ve İsrail olmak üzere emperyalist küresel güçlerin de olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak, millet buna izin vermedi.” ifadelerini kullandı.

AKP’yi temsilen Numan Kurtulmuş katıldı

Numan Kurtulmuş programda yaptığı konuşmada, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yiğit bir Anadolu evladı, sağlam bir Müslüman, değerli bir dava insanı, özü sözü bir, istikamet sahibi, dosdoğru bir insan olduğunu belirtti.

Büyük Birlik Partisinin Türkiye’nin milli siyaset geleneğinin önemli bir halkası olduğunu dile getiren Kurtulmuş, başından itibaren Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi ile Genel Başkan Mustafa Destici’ye teşekkür etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *