Ramallah’ta Arafat’la alay eden karikatür sergisi tepkilere yol açtı

Ramallah’ta Arafat’la alay eden karikatür sergisi tepkilere yol açtı

el-Fetih liderlerinden Kadura Faris, sergide yer alan karikatürlerin sembolik lider Ebu Ammar’ın (Yasir Arafat) yeni nesillerin zihnindeki saygın imajını zedelediğini ve küçülttüğünü dile getirdi.

Filistin hükümetinin idari merkezi durumundaki Ramallah’ta, Filistin Yönetimi’nin eski başkanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün eski lideri Yasir Arafat’la ilgili olarak, aralarında onun kişiliğiyle alay eden birtakım çizimlerin de yer aldığı karikatür sergisinin açılması tartışmalara ve geniş çaplı eleştirilere neden oldu.

Bazı aktivistler, Filistin Başbakanı Muhammed İştiye’nin 43 farklı ülkenin temsilcisiyle birlikte açılışını yaptığı karikatür sergisini düzenleyenlerin sorgulanması talebinde bulundular. Serginin Yasir Arafat Kurumu tarafından organize edildiği belirtildi.

Yasir Arafat’ın kurucusu ve ilk lideri olduğu Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) Başkan Yardımcısı Mahmud El-Alul; “Yasir Arafat Kurumu’yla, sembolik şehit Yasir Arafat’ın şahsıyla ilgili tüm karikatürlerin sergiden kaldırılması konusunda anlaştık.” dedi.

Fetih hareketinin liderlerinden Kadura Faris, sergide yer alan karikatürlerin sembolik lider Ebu Ammar’ın (Yasir Arafat) yetişen nesillerin zihnindeki saygın imajını zedelediğini ve küçülttüğünü dile getirdi. Faris, böyle bir karikatür sergisi açılmasının iğrenç bir amaca yönelik olduğunu ve kesinlikle temize çıkarılamayacağını vurguladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Husam Bedran da karikatür sergisine tepki gösterdi ve vefat etmiş olan lider Yasir Arafat’ın kişiliğine zarar veren karikatürlerin sergilenmesinin kınanması ve reddedilmesi gereken bir fiil olduğunu dile getirdi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *