Esenler, Harem ve tüm cep otogarları yarın sabah 9’a kadar durduruldu

Esenler, Harem ve tüm cep otogarları yarın sabah 9’a kadar durduruldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler ve Harem otogarı ile tüm cep otogarlardaki çıkışların yarın saat 09.00’a kadar durdurulduğunu bildirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kıymetli hemşehrilerim. İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar, yarın 09.00’a kadar durdurulmuştur. Önce sağlık, önce güven.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da dün etkisini artıran kar yağışı nedeniyle binlerce insan evlerine ulaşamayarak otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 05.30 itibarıyla kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini bildirdi.

Yolda kalan vatandaşların gidebilmeleri için güzergahlardaki 71 caminin gece boyunca açık tutulduğunu duyuran Yerlikaya ayrıca, bugün saat 13.00’e kadar, toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğinin bilgisini verdi. Yerlikaya, Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehre araç girişi çıkış kısıtlamasının sürdüğünü bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaları İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) izledi. Yağan karı “afet yağışı” olarak nitelendiren İmamoğlu, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi ilçelerde bazı bölgelerde kar kalınlığının 80-85 santime kadar yükseldiğine, kent merkezinde en az yağışın olduğu yerde kar kalınlığının 35 santim civarında olduğuna dikkati çekti.

Gece iptal edilen T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında seferler yeniden başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası verilerine göre saat 08.00 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 49 olarak ölçüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım.” ifadelerini kullandı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Edirne istikametine Kavacık mevkisinde kontrol gerçekleştiren polis ekiplerinin, özel aracıyla trafiğe çıkanları Kavacık, Beykoz, Riva sapağına yönlendirmesi nedeniyle TEM Otoyolu’nda trafik yoğunluğu oluştu.

Jandarma ekipleri ise Göktürk’ten İstanbul Havalimanı’na giden D-20 yolunda kontrol noktası oluşturdu. Burada özel araçları denetleyen jandarma ekipleri, izni olmayanların yola devam etmelerine izin vermedi. Kuzey Marmara bağlantı yollarına giren tırların geçişine izin verilmezken, Eyüpsultan ilçesine bağlı Odayeri köyünü Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlayan yolda tırlar bekliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *