Türkiye-Ermenistan ilişkisine AB’den memnuniyet

Türkiye-Ermenistan ilişkisine AB’den memnuniyet

Türkiye ve Ermenistan’ın ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar konusundaki iradesinden memnuniyet duyduğunu bildiren Avrupa Birliği açıklamasında birçok defa ‘normalleşme’ ifadesi kullanıldı. Açıklama, Borrell’in ofisinden yapıldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan açıklamada, bu amaçla iki ülkenin özel temsilci atamasından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Türk ve Ermeni özel temsilcilerin yaptığı ilk toplantının olumlu bir adım olduğu belirtilen açıklamada, AB’nin Türkiye ve Ermenistan’ı ‘normalleşme’ çabalarında desteklediği kaydedildi. Açıklamada, ‘normalleşme’ yönündeki adımların bölgesel istikrar, uzlaşı ihtimali ve ekonomik kalkınma açısından iyi haber olduğu ifade edilerek, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ‘normalleşmenin’ AB için iki ülkeyle ilişkilerinde çok önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, AB’nin ilişkilerin ‘normalleşmesi’ yolunda olası ilave adımları desteklemeye hazır olduğu bildirildi.

Buluşma Rusya’da gerçekleştirildi

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan’ın Özel Temsilcisi Rubin Rubinyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunu ele almak üzere bugün Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan’ın ilişkilerin tam ‘normalleşmesini’ hedefleyen müzakereleri ön şart olmadan sürdürme konusunda mutabık kaldıklarını duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *