Kılıçdaroğlu’ndan ‘Enes Kara’ açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Enes Kara’ açıklaması

Kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısından dolayı yaşamına son verdiği öne sürülen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara (20) hakkında paylaşım yapmadığı için eleştirilen CHP Genel Başkanı, etik sebeplerle paylaşım yapmadığını ileri sürdü.

Dün yaşamına son veren Enes Kara, bıraktığı intihar notunda, “Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını” söylemişti.

CHP lideri Twitter mesajında, isim vermeden şu paylaşımda bulundu:

“Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum.

Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum.”

CHP Grup Başkanvekili Altay’dan mecliste açıklama

Konuya ilişkin olarak TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Elazığ Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara intihar etti. İlk değil, inşallah son olur. Bir tıp öğrencisi, huzursuz olduğu bir yurtta kalmak zorunda olduğu için intihar etti. Peşinen kimseyi suçlamak istemem ama Türkiye’de özel yurtlar ve cemaat yurtlarında yaşananlar, artık kabul edilebilir sınırları zorlayan bir hal aldı” ifadelerini kullandı.

“Yangınını gördük, tacizini gördük, tecavüzünü gördük, intiharları gördük, cinayeti gördük” diyen Altay,  “Devlet, devletse ki öyle olmalı ve öyle kalacak; bunlara göz yumamaz…Çocuk yurtta istem dışı kalıyor. Ailesinin zoruyla da olabilir, ekonomik imkansızlıktan olabilir. Bu yurtta tıp öğrencisine yurdun ayrıca bir müfredatı zorla tatbik ettirilmeye çalışılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kabul edilebilir mi?” sorusunu yöneltti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *