NASA, 24 hıristiyan ilahiyatçı işe aldı

NASA, 24 hıristiyan ilahiyatçı işe aldı

NASA, diğer gezegenlerde uzaylı yaşamı bulunduğunda, farklı dinlerden insanların bu duruma nasıl tepki vereceğini ve bu olayın toplumsal sonuçlarını değerlendirmek için 24 ilahiyatçıyı işe aldı.

Bazı din insanları, uzayda yaşamın keşfedilmesi durumunda birçok insanın ilahiyatçılardan ve dinlerinden rehberlik talep edeceğini tahmin ediyor.

Medyascope’dan Ayşen Yaman’ın derlediği habere göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından finanse edilen ve uzayda yaşam çalışmaları yürüten proje için 24 ilahiyatçı işe alındı. İşe alınan ilahiyatçıların, uzayda yaşam araştırmalarının toplumsal sonuçlarını değerlendirmek için projeye dahil edildiği belirtildi.

İşe alınan ilahiyatçılardan birine göre, 24 din insanı toplumun diğer gezegenlerde yaşamın var olduğuna dair haberlere vereceği potansiyel tepkiyi araştırmak için kısmen NASA tarafından finanse edilen programa dahil edildi.

Cambridge Üniversitesi’nden ilahiyatçı Dr. Andrew Davidson Times UK’ye verdiği demeçte, 23 ilahiyatçıyla birlikte 2016-2017 yılları arasında Princeton Üniversitesi’ndeki İlahiyat Araştırma Merkezi’nde NASA sponsorluğunda yürütülen programa katıldığını söyledi. Davidson meslektaşlarıyla birlikte, uzaylıların varlığından haberdar edildiği takdirde farklı dinlere mensup toplumların nasıl tepki vereceğini incelediklerini söyledi.

“‘Yaratılış’, uzayda yaşam ve din arasındaki bağlantıya odaklanıyoruz”

Cambridge Üniversitesi İlahiyat Fakültesi blogunda yayımlanan bir yazıda Davidson, araştırmasında çoğunlukla Hristiyan teolojisinin bir dalı olarak bilinen Hristoloji kavramı ve İsa’nın kim olduğu üzerine odaklandığını söyledi. Öte yandan, Davidson yazısında araştırmasının dini metinlerle sınırlı olmadığını ve dünya dışı yaşam konusundaki diğer araştırmalara da odaklandığını söyledi. Davidson, “yaratılış” kavramı ve canlı çeşitliliği üzerinden uzayda yaşam ve din arasında kurulabilecek bir bağlantıyla odaklandığını yazdı.

“Uzaylıların keşfedilmesi, birçok insanın rehberlik için dine danışmasına yol açacak”

Times’a göre, Davidson’un 2022’de çıkacak “Uzayda yaşam Araştırmaları ve Hristiyan Doktrini” adlı kitabı İlahiyat Araştırma Merkezi ve NASA ile yaptığı çalışmaların bir kısmını kapsayacak. Davidson kitabının bir bölümünde, uzaylıların keşfedilmesi halinde, “çok sayıda insanın rehberlik için dinlerinin geleneklerine döneceğini” yazdı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *