Erdoğan-Scholz telefon görüşmesi

Erdoğan-Scholz telefon görüşmesi

Almanya’nın Sosyal Demokrat Başbakanı Scholz’la telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde iki ülke ilişkilerinde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasındaki telefon görüşmesinde, Türkiye-Almanya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan görüşmede Almanya Başbakanı Scholz’u göreve başlaması dolayısıyla tebrik etti. Yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinde sağduyunun ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını belirten Erdoğan, yakın eş güdüm ve düzenli irtibat halinde olmalarının fayda sağlayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerinin, katılım perspektifini esas alan olumlu gündem çerçevesinde ilerletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Almanya’dan yazılı açıklama

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit de yaptığı yazılı açıklamada, Scholz ile Erdoğan’ın görüşmesine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şansölye’yi göreve başlamasından dolayı tebrik etti.” ifadesini kullandı.

İki liderin “Türkiye ile Almanya arasındaki yakın koordinasyonu sürdürme isteği konusunda hemfikir” olduğunu aktaran Hebestreit, görüşmenin merkezinde ikili ilişkiler ve dış politika konularının bulunduğunu kaydetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *