Elon Musk neden ‘yılın kişisi’ seçildi?

Elon Musk neden ‘yılın kişisi’ seçildi?

Amerikan dergisi Time, yılın kişisi olarak, bir teknoloji şirketinin sahibini yılın kişisi seçti. Time dergisi Ceo’su Felsenthal yazılı açıklama ile bu kararı savunurken, Elon Musk’ın dünya ve dünya dışında etkisi olan bir kişi olduğunu ileri sürdü, dünyanın en zengin kişisi olduğunu vurguladı.

Time dergisinin Üst Yöneticisi (CEO) ve Baş Editörü Edward Felsenthal, yaptığı yazılı açıklamada, “Yılın Kişisi, bir etkinin işaretidir ve çok az kişinin Musk’tan daha çok dünya ve dünya dışında etkisi vardır.” ifadesini kullandı.

Musk’ın 2021’de sadece dünyanın en zengin insanı olarak değil, toplumlara büyük değişiklik getiren bir kişi olarak öne çıktığını vurgulayan Felsenthal, “Dünyanın en zengin insanının kendine ait bir evi yok ve son dönemde mirasını satıyor. Yörüngeye uydular götürüyor ve güneşe koşuyor, kendi ürettiği, benzin kullanmayan ve neredeyse sürücüye ihtiyaç duymayan arabayı kullanıyor. Bir parmak şıklatmasıyla piyasaların yönü değişiyor.” ifadelerini kullandı.

Fersenthal, Musk’ın birçok insan için ilham kaynağı olduğu iddiasında bulunarak, Musk’ın teknoloji dünyasına büyük bir devrim getirdiğini belirtti.

1927’den bu yana “Yılın Kişisini” seçen Amerikan Time Dergisi, ABD’li şarkıcı ve söz yazarı Olivia Rodrigo’yu “Yılın Sanatçısı”, ABD’li Jimnastikçi Simone Biles’ı da “Yılın Sporcusu” seçti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *