Hanımağa lakaplı suç örgütü lideri tutuklandı

Hanımağa lakaplı suç örgütü lideri tutuklandı

İstanbul’da bir organize suç örgütüne yönelik operasyonda Güniz Akkuş ve Mustafa Kemal Yavuz isimli şahıslar yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç örgütlerinin deşifre edilmesi, etkinlik alanlarının belirlenmesi ve aralarındaki yapının ortaya konulabilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında önceki gün operasyon düzenledi.

“Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme ve yağma” gibi olayları karıştığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda, örgütün elebaşılığını yaptığı belirlenen ‘Hanımağa’ lakaplı Güniz Akkuş ve örgüt yöneticilerinden Mustafa Kemal Yavuz gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Güniz Akkuş ve Mustafa Kemal Yavuz çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNİZ AKKUŞ KİMDİR?

Daha önce polis memuru olan Güniz Akkuş, yunus timi ve narkotik şubede görev yaptı. Amirini tehdit ettiği için meslekten ihraç edildi. Günden güne büyüyen bir haraç çetesi kurmasıyla beraber İstanbul’daki birçok eğlence mekanını haraca bağladığı iddia edilen suç örgütü lideri, zaman zaman düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmasıyla gündeme geliyor.

‘Hanımağa’ lakaplı Güniz Akkuş, polislik okulundan mezun olmasının yanı sıra Sigmund Freud Üniversitesi Kalite Mühendisliği diplomasına sahip olduğu ileri sürülüyor. Zira geçen 2020 yılında koronavirüs ilacı bulduğunu iddia ettiği tweetiyle de gündeme gelmişti.

2021-11-21-153715.jpg

SEDAT PEKER’E NE DEDİ?

Sosyal medya hesabından suç örgütü lideri Sedat Peker’e yönelik Haziran 2020 tarihinde paylaştığı videoyla çok konuşulan Güniz Akkuş, “Bana bak Sedat, sana 10 gün müddet veriyorum. Delikanlı gibi karşıma çık. Yoksa gerçek vatan sevdalıları kardeşim bir gece ansızın senin ziyaretine gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan tehditlerle alakalı açıklama yapan Sedat Peker, Güniz Akkuş ve başka isimlerin birileri tarafından kullanıldığını, öldürülüp suçun kendisine atılacağını belirterek savcılıklara çağrıda bulunmuştu.

HAYAT HİKAYESİ

15 yaşına kadar ailesiyle Almanya’da yaşanan Güniz Akkuş, tatil için gittiği Antalya’da gördüğü motorlu polis ekipleri ‘yunuslara’ özenerek polis olmaya karar verdi. Tatil sonrası Almanya’daki ailesinin yayına dönerek polis olabilmek için ailesini ikna ettikten sonra Türkiye’ye geldi ve İzmir’deki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olarak polis memuru oldu. 2000 yılında yunus timinde göreve başlayan Güniz Akkuş, kısa süre sonra Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görev aldı.

‘Hanımağa’ lakaplı Güniz Akkuş, polislikten atıldıktan sonra İstanbul’a gelerek 20 kişilik bir haraç çetesi kurdu. İstanbul’un eğlence mekanlarında kendini Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet amiri olarak tanıtıp haraç isteyen ‘Hanımağa’, önce Etiler bölgesindeki küçük barları hedef seçti. Zamanla sosyetenin takıldığı ünlü mekanları da haraca bağladığı iddia edildi. Güniz Akkuş son olarak ünlü eğlence merkezi Reina’yı hedef seçince yakalanmıştı.

2015 yılında umreye gitti ve tövbe ettiğini söyleyerek kendine yepyeni bir sayfa açtığını ifade etti. Medeni durumu da oldukça merak edilen Güniz Akkuş’un 2012 yılında İspanyol biriyle evlendiği ve 2015 yılında boşandığı yine iddialar arasında.

(Karar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *