Heniyye: Türkiye’nin siyasi düzeyde kilit bir rolü var

Heniyye: Türkiye’nin siyasi düzeyde kilit bir rolü var

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Suudi Arabistan’a tutuklu Filistinlileri bırakma çağrısı yaparken, siyonist devletin ablukasını kırmak için atılacak her adımı destekleyeceklerini bildirdi, Türkiye’nin de Filistin davasına yönelik siyasi düzeyde kilit bir role taşıdığını söyledi.

Hamas Hareketine ait El-Aksa televizyon kanalına konuşan Heniyye, Türkiye’nin Filistin davası ile ilgili tutumu, Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklular ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka konularında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Filistin davası ile ilgili tutumuna saygı duyduklarını dile getiren Heniyye, “Kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan uluslararası platformlarda Türkiye’nin Filistin davası ile ilgili tutumunu ifade ediyor. Türkiye’nin bu tutumunu takdir ediyoruz ve saygı duyuyoruz. Türkiye’nin Filistin davasına yönelik siyasi düzeyde kilit bir rolü var.” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklular konusuna da değinen Heniyye, “Suudi Arabistan’ın Filistinli tutuklulara yönelik kararları şok edici. Bu kararlara şaşırdık. Bunun, Filistin davasını destekleyen ve kucaklayan bir ülke olarak bildiğimiz Suudi Arabistan olmadığını söylüyoruz.” diye konuştu.

Heniyye, Filistinli tutukluları serbest bırakması için Suudi Arabistan’a çağrıda bulundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 15 yıldır abluka uyguladığını hatırlatan Heniyye, abluka konusunda daha fazla sessiz kalamayacaklarını ve Hamas’ın ablukanın kırılması için atılacak her adımı destekleyeceğini dile getirdi.

Heniyye, Gazze’nin yeniden inşası için gereken her şeyi yapmaya çalıştıklarını ve yeniden inşa sürecini hızlandırmak için Birleşmiş Milletler (BM), Mısır, Katar ve Türkiye ile temasları yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *