‘Sırbistan’a, bütün insanlığın sinir uçlarıyla oynamamasını tavsiye ediyorum’

‘Sırbistan’a, bütün insanlığın sinir uçlarıyla oynamamasını tavsiye ediyorum’

Türkiye-Bosna-Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Refik Özen, Bosna Hersek’te yaşanan son gelişmelere ilişkin, Türkiye’nin Boşnakların yanında olduğunu söyledi.

Refik Özen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Bakir İzetbegoviç ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Dodik’i ayrı ayrı kabul ettiğini hatırlatarak, “Bir an önce tansiyonun düşmesi ve normale geri dönülmesi noktasında bizler Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki kısa bir sürede aklı selim hakim olur ve Bosna Hersek başta olmak üzere Balkanlardaki barışın devamı tesis edilmiş olur. Türkiye, Türk halkı olarak bizler Boşnak kardeşlerimizin yanındayız ve onları huzursuz edecek, tedirgin edecek, coğrafyayı ateşe atacak her adımın karşısındayız. Uluslararası kuruluşları harekete geçirme noktasında da diplomatik girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de de zaman zaman üçlü zirve toplantılarının gerçekleştiğini hatırlatan Özen, “Sayın Cumhurbaşkanımız, üçüyle pozitif manada diyalog kurabilen ender liderlerden bir tanesi. İlerleyen günlerde bu noktada bir ihtiyaç hasıl olursa bunu yapabilmek mümkün. Bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sırplar, Ratko Mladic’in resmini korumaya aldı!

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da savaş suçlusu Ratko Mladic’in duvar resminin İçişleri Bakanlığı tarafından korumaya alınmasını da değerlendiren Özen, “Tansiyonu yükseltecek her adımdan kaçınmak lazım. Bosna Hersek’te çok büyük acılar yaşandı. Yaklaşık 100 bin insan hayatını kaybetti, 2 milyona yakın insan yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Bu isim, soykırımı gerçekleştiren isimlerden bir tanesi. Dolayısıyla insanların acıları üzerinden siyaset yapmanın hiç kimseye fayda getirmeyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Sırbistan’ın da bu konuda daha duyarlı olmasını, Boşnak kardeşlerimizin, bu katliama ‘hayır’ diyebilen bütün insanlığın sinir uçlarıyla oynamamalarını tavsiye ediyoruz. Tansiyonu yükseltmekten ziyade tansiyonu düşürecek adımların atılması devlet ciddiyeti noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. Doğru bulmadığımı, tasvip etmediğimi ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Özen, “Boşnak kardeşlerimiz müsterih olsunlar, Türkiye her zaman yanlarında, bundan sonra da Türk halkı olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve bizler olmak üzere yanlarında olmaya devam edeceğiz. ‘Barışı korumak, savaşmaktan daha zordur.’ diyoruz. Barışı tesis etmek noktasında da üzerine görev düşen herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *