Akşener, AB rezidansında AB büyükelçileri ile buluştu

Akşener, AB rezidansında AB büyükelçileri ile buluştu

Avrupa Birliği delegasyonu, İyi Parti liderini Avrupa Birliği rezidansında ağırladı. Birlik’ten yapılan açıklamada, toplantıda Türkiye ve bölge gündemine ilişkin görüş alışverişi yapıldığı belirtildi. Akşener görüşmeye yalnız katıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut başkanlığındaki AB büyükelçileri ile görüştü. Akşener ile Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerinin, Ankara’daki AB rezidansında bir araya geldikleri kaydedildi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, Akşener’in, Ankara’da mukim büyükelçiler ile zaman zaman değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiği belirtilerek, “Güncel ulusal ve uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı toplantıda İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hususunda partimizce yapılan çalışmalar konusunda muhataplarımıza bilgi verilmiş ve ülkemizin AB üyeliği perspektifi konusunda da görüş alışverişinde bulunulmuştur” denildi.

Geçen ay Büyükelçiler krizi yaşanmıştı

ABD liderliğinde 10 ülkenin Ankara büyükelçisi, Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebi ile ABD’nin Ankara Büyükelçiliği sayfasından bir bildiri yayınlamıştı. Büyük tepki çeken bildirinin altında ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilerinin imzası bulunuyordu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *