İktibas’ın Ekim Sayısı Çıktı

İktibas’ın Ekim Sayısı Çıktı

İktibas Dergisi’nin 514. sayısı, Eylül ayında yaşanan laiklik tartışmalarına atfen, “Laikliği Tartışıyor Gibi Yapmak” manşeti ile çıktı. 

1981’den bu yana yayınını sürdüren İktibas Dergisi, Ekim sayısında laiklik tartışmalarını konu alan bir yorum ile okuyucularına ulaştı. Eski AKP milletvekili Resul Tosun’un yazısı ile başlayan ve Yargıtay açılışında yapılan dua üzerine gelişen tartışmaları konu alan yorumda, “Laiklik anayasadan tümden çıkarılsa, gerçekten Müslümanların laiklikle ilgili sorunları biter mi?” sorusu yöneltildi.

Laiklik kaldırılsın ya da yeniden tanımlansın teklifinin hiçbir karşılığının olmadığının, herhangi bir yaraya merhem olmayacağının, mevcut duruma binaen ortada olduğu vurgulanan yorumun ardından, Kavram bölümü de “Toplumsal Çürüme” başlığını taşıyor.

Dergide Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer ve Hüseyin Alan yazılarıyla katkı veren diğer isimler.

Dergiye adını veren alıntılar bölümünün ardından gelen Sanat-Edebiyat bölümünde ise, İbrahim Eryiğit’in gazetelerdeki kültür sanat sayfalarına ilişkin değerlendirmesi, Mehmet Akif Coşkun’un kendi çektiği resimlerle hayattan bazı kesitler yansıtan çalışması ile Muhammed Emin Asaroğlu’nun “Bir dakika!” başlıklı yazısı yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *