Mikati, Macron’u ziyaret etti Fransa’ya minnettarlığını sundu

Mikati, Macron’u ziyaret etti Fransa’ya minnettarlığını sundu

Özellikle son bir yıldır ağır bir ekonomik ve siyasi kriz içerisindeki Lübnan’da zorlukla atanan yeni Başbakan Mikati, ilk ziyaretini Fransa’ya yaptı. Mikati, dün başkent Paris’te Cumhurbaşkanı Macron tarafından kabul edildi.

Ülkesinin Lübnan’ı desteklemeye devam edeceğini söyleyen Macron, yeni Lübnan hükümetinin acil reform önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

‘Lübnan Fransa’ya güvenebilir!’

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, Macron, Mikati ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Lübnan Fransa’ya güvenebilir” diyerek, ülkesinin Lübnan ve halkına destek vermeye devam edeceğini dile getirdi. Fransa’nın Lübnan ordusuna destek verdiğini ve vermeyi sürdüreceğini belirten Macron, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Lübnan hükümetinin kurulmasının önündeki engelleri herkes biliyor. Başbakan, Lübnan finans ve bankacılık sisteminin büyük reformlara ihtiyacı olduğunu bilerek, gerekli reformları gerçekleştirme taahhüdünde bulundu. Altyapı ve enerji konusunda da yardımcı olacağız. Lübnan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile gerekli müzakereleri başlatmalı ve yolsuzlukla mücadele ve yönetimi güçlendirmede daha ilerlemeli.”

Mikati: Fransa, uluslararası toplumun kalbidir

Lübnan Başbakanı Mikati ise, “Uluslararası toplumun güvenini yeniden tesis etmek için gerekli reformları gerçekleştireceğiz. Görüşmemiz sırasında, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclisin desteği ve hükümetimle işbirliği içinde güveni yeniden tesis etmek amacıyla gerekli ve temel reformları bir an önce hayata geçirme kararlılığımı Cumhurbaşkanı Macron’a teyit ettim” diye konuştu.

Mikati, Macron’a hitaben konuşmasında ise, “Desteğiniz özellikle önemli, çünkü Fransa, Arap kardeşlerimiz ve dünyadaki dostlarımızdan oluşan uluslararası toplumun kalbidir. Bu bağlamda, benim ve Lübnan halkının minnettarlığını size ifade etmek istiyorum” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *