İktibas’ın Eylül sayısı çıktı

İktibas’ın Eylül sayısı çıktı

İktibas’ın yeni sayısı, “Afganistan’da İkinci Taliban Dönemi” manşeti ile çıktı. Tarihi bir dönemeçten geçmekte olan Afganistan’ın yaşadığı süreç derginin Yorum sayfalarında ele alındı.

Geçen ay Afganistan konusunu işleyen İktibas’ın yeni sayısının da gündemi Afganistan ve Taliban oldu. “Umutlarımızı ve Korkularımızı Taliban’a Yükledik” başlığını taşıyan yorum sayfalarında, Taliban’dan beklentilerin ve umutların, gerçeklerle örtüşüp örtüşmediği üzerine değerlendirmede bulunuldu. ABD’nin aslında ülkeden kaçmadığı, yapabileceklerini yaptıktan ve bütün önlemleri aldıktan sonra ülkeyi terk etmekte olduğu vurgulandı. Ayrıca, “Çin’in ‘ipeksi’ dokunuşları, ABD ve batının kurduğu şeytani düzenek (kredi, teknoloji ve silah temini vb), Putin Rusyası’nın siyasetteki çetin cevizliği, Pakistan ve Türkiye’nin ‘sünni’-demokratik İslam ülkeleri olarak nüfuzları Taliban Afganistanı’nı nasıl bir yörüngeye oturtacak, şimdiden az çok bellidir.” denildi.

Derginin kavram sayfalarında ise “İhanet” terimi masaya yatırılıyor. Hıyanetin zıddı olarak ’emanet’ terimi ile birlikte işlenen kavramın Kur’an’da nasıl temellendirildiği de ayetler bağlamında ele alınıyor.

Dergide, Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu ve Yakup Döğer’in güncel değerlendirmelerinin yanı sıra, Sanat Edebiyat sayfalarında Cevat Akkanat tarafından ‘Ayın Şiiri’ olarak Ayşe Altıntaş’ın bir şiirinin incelemesi ile, İbrahim Eryiğit’in ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları da yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *