Milli Eğitim Bakanı değişti

Milli Eğitim Bakanı değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, önceki bakan Ziya Selçuk’un yerine bakan olarak atandı. Böylece Ziya Selçuk’un 3 yıl süren bakanlığı sona erdi.

Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yerine Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Atama kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

3 yıldır bu görevde bulunan Prof. Dr. Ziya Selçuk, 10 Temmuz 2018’den bu yana Milli Eğitim Bakanlığını yürütüyordu. Ziya Selçuk, Resmi Gazete’de yayınlanan karar sonrasında açıklamasını twitter hesabından yaptı.

Selçuk mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Millî Eğitim Bakanlığı görevim bugün itibarıyla nihayetlenmiştir. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca birlikte çok kıymetli çalışmalara imza attığımız değerli çalışma arkadaşım Bakanımız Sayın Mahmut Özer Bey’e ve göreve yeni başlayan Bakan Yardımcılarımıza başarılar diliyorum.”

Ziya Selçuk’un istifa ettiğine dair bir bilgi paylaşmaması dikkat çekti.

Mahmut Özer kimdir?

Mahmut Özer, 5 Mayıs 1970’te Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilde tamamlayan Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992’de mezun oldu.

Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda tamamlayan Özer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında 1992 ile 1994 yılları arasında elektronik mühendisi olarak çalıştı.

Özer, 1994-2002 yıllarında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde öğretim görevlisi, 2002-2010 yıllarında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Mahmut Özer, 4 Ekim 2017’de ÖSYM Başkanı olarak atandı. 2018’de de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Yaklaşık 3 yıldır Bakan Yardımcısı olan Özer, mesleki teknik eğitim, ortaöğretim, ölçme değerlendirme, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri konusunda çalışmalar yürütüyordu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *