‘Yanan çam ağaçları ABD’nin tuzağıdır’

‘Yanan çam ağaçları ABD’nin tuzağıdır’

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Türkiye’de çam ağaçlarının dikimine ve diğer meyve ağaçlarının sökümüne ilişkin internette dolaşmakta olan ve Gülgün Feyman Budak’a ait ifadeleri bugünkü yazısında paylaştı.

“Yanan çam ağaçları ABD tuzağıdır!” başlığını taşıyan yazısında Rahmi Turan, “Çam ağacı ABD’nin Türkiye’ye bir tuzağıdır!” diyen Gülgün Feyman Budak‘ın ilginç bulduğu yazısını şöyle aktardı:

“Amerika‘nın Marshall yardımlarıyla (Truman antlaşmaları 1947 yılı) Ege ve Akdeniz bölgemizdeki milyonlarca zeytin ağacımız kökünden sökülerek gemilerle Avrupa‘ya götürüldü.

ABD bunların yerine bize milyonlarca kavak ve çam (çıra) fidanı verdi.

Kavak ağaçları memlekette alerjik hastalıklar başlattı.

Çam ağacı ise bildiğimiz yağlı çıra idi. Dağlarımıza, ovalarımıza, her yere diktik!

Hiçbir işe yaramayan bu ağaç, ülkemizin dağına, bayırına dikilen saatli bombaoldular!

Bu ağaçlar yandığı zaman kozalakları patlayarak yanar halde 200 metre uzağa fırlamakta, oradaki çam ağaçlarını da tutuşturmaktadır.

Bugüne kadar kimi gördüysem ‘yetkili-yetkisiz, beyinli-beyinsiz’ herkese anlattım.

ABD bizim gibi ‘Haini bol’ ülkelerin coğrafyasını çam (ÇIRA) ormanlarıyla dolduruyor, içimizdeki hainlerin bir kibrit çakmasıyla ülkemize 100 savaş uçağının verdiği zarar veriliyor.

Şimdi soruyorum size:

Devletimiz bu çam ağaçlarının yerine zeytin, ceviz, badem, incir, sakız ağacı dikse daha akılcı bir yaklaşım olmaz mı? Hem bu ağaçlar kolay kolay yanmaz, hem de köylümüze önemli miktarda bir gelir olur.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *