İktibas’ın yeni sayısı Afganistan gündemi ile çıktı

İktibas’ın yeni sayısı Afganistan gündemi ile çıktı

İktibas Dergisi’nin 512. sayısı “Afgantistan’da Yeni Bir Sayfa Açılıyor” manşeti ile çıktı. Ümmet coğrafyasının değerli üyelerinden Afganistan’da, batının yaşadığı büyük yenilginin ardından artık yeni bir dönemin başlamakta olduğu vurgulandı.

İslam’a bağlılığı ile nadide bir yere ve öneme sahip Afgan coğrafyası, artık yeni bir iktidar dönemine hazırlanıyor. ABD ve ortaklarının 20 yıldır süren işgalinin sona ermesi ile birlikte, 20 yıl önce iktidarına son verilen Taliban yeniden başkent Kabil’e doğru ilerliyor. Özellikle son bir iki ay içerisinde ülkede yaşanan gelişmeler, 20 yılın ardından ikinci bir Taliban iktidarının yaklaşmakta olduğunun habercisi. Derginin bu ay ki Yorum sayfalarında, Afganistan’ın siyasi ve ekonomik potansiyeli, yeni iktidarın nelerle yüz yüze kalabileceği ve taviz vermek zorunda kalıp kalmayacağı değerlendiriliyor.

Derginin kavram bölümünde ise “Sistem İçi-Sistem Dışı Mücadele” konusu masaya yatırılıyor. İslami mücadelede ‘sistem-içi’ bir yaklaşımdan özenle kaçınıldığı belirtilen yazıda, neyin sistem-içi, neyin sistem-dışı olduğu hakkında zaman zaman kafa karışıklıklarının devam ettiği vurgulanıyor. Önemine binaen tekrar yayınlandığı bildirilen kavramın ardından, Atasoy Müftüoğlu’nun, Hüseyin Alan’ın, Şükrü Hüseyinoğlu’nun ve Yakup Döğer’in güncel değerlendirmeleri geliyor.

Dergiye adını da veren, zengin bir alıntılar (iktibaslar) bölümü, ay boyunca öne çıkan gelişmelerin hem bir özeti hem de bir arşivi şeklinde sunuluyor.

Sanat-Edebiyat sayfalarında ise Cevat Akkanat, Kaan Eminoğlu, Mehmet Akif Coşkun ve Latif Değer, çalışmaları ile dergiye katkı veren diğer isimler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • Baha
    18 Ağustos 2021, 05:42

    Derginizin Kayseri’de satıldığı bir yer var mı?

    REPLY
    • iktibas-@Baha
      18 Ağustos 2021, 08:21

      Kayseri’de bir satış yeri maalesef bulunmuyor. Dilerseniz adresinize gönderebiliriz.

      REPLY