Elvan, ABD’li Bakanla görüştü: Çok verimli bir toplantı oldu

Elvan, ABD’li Bakanla görüştü: Çok verimli bir toplantı oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, G20 kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet L. Yellen ile görüştüklerini belirterek, “Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” dedi.

G20 kapsamında ABD Hazine Bakanı Yellen ile görüştüklerini bildiren Elvan, Twitter mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hızla değişen küresel ekonomi ortamında Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çektik.”

Fransız Bakanla görüşme

G20 Dönem Başkanı İtalya’nın ev sahipliğinde Venedik kentinde 3’üncüsü yapılan G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na katılan Elvan, temaslarına ilişkin Twitter hesabından mesajında, “G20 toplantıları bağlamında Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Sn. Bruno Le Maire ile ikili ilişkilerimiz, ekonomi ve iklim değişikliği konularında verimli bir görüşme gerçekleştirdik.” ifadesini kullandı.

Güney Koreli Bakanla görüşme

Bir diğer paylaşımında da Güney Koreli mevkidaşıyla görüşmesine ilişkin bilgi veren Elvan, “G20 Bakanlar Toplantısı vesilesiyle Venedik’te Güney Koreli mevkidaşım Sayın Nam-Ki Hong ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede, ikili ilişkilerimizi ve küresel ekonomik gelişmeleri ele aldık.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *