‘128 milyar dolar nerede?’ pankartı aynı yerine asıldı

‘128 milyar dolar nerede?’ pankartı aynı yerine asıldı

CHP Edirne İl Başkanlığına asılan ve 13 Nisan tarihinde kaldırılarak mahkemelik olan “128 milyar dolar nerede?” pankartı davanın CHP lehine sonuçlanmasının ardından yeniden aynı yere asıldı.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Türkiye’ye de emsal olacak bir karar Edirne’den çıktı. Uzun süredir bu pankartları geri almayı bekliyorduk. Hukuksuzca toplatılan pankartlarımız Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne dün itibariyle emniyet güçleri tarafından teslim edildi. Aslında 2 hukuk mücadelesi verdik. Bir tanesi de Edirne Valiliği’nin Covid-19 önlemleri kapsamında pankartları toplaması komedisiydi” ifadelerini kullandı.

‘ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NE UYGULAYAMADILAR’

CHP Edirne İl örgütünün açtığı davayı kazanması sonucu pankartları yeniden aldıklarını belirten İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Türkiye’ye emsal olacak bir karar çıktığını söyledi. CHP’ye uygulanan pankart kaldırma yasağının diğer partilere uygulanmadığını söyleyen Pekcanlı, “Bize uygulanan işlemlerin aynısının diğer siyasi partilere yapılıp yapılmadığını da takip ettik. Maalesef Edirne Valiliği bu konuda sınıfta kaldı, emniyet müdürlüğü de sınıfta kaldı. CHP’ye uyguladıkları 15 günlük pankart yasağını Adalet ve Kalkınma Partisi’ne uygulayamadılar bunu da yaşadık bu süreçte. Biz bu pankartların hepsini teslim aldık. Bugün itibariyle söküldüğü yerlere tekrar asacağız. Türkiye’ye emsal bir karar olacak, genel merkezimize bu kararları yollayacağım. Biz hukuksal mücadelemizi kazandık. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Zannediyorum tüm örgütlerimize ülke genelinde bu pankartların asılması için genel merkezimizden talimat gidecektir.” ifadelerini kullandı.

(DUVAR)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *