Tek aday olan Ali Koç yeniden başkan seçildi

Tek aday olan Ali Koç yeniden başkan seçildi

Fenerbahçe Spor Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda tek aday Ali Koç, 6 bin 459 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Aziz Yıldırım, aday olmayacağını bildirmişti.

Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen kongrede 38 sandıkta oy sayım işlemi tamamlandı. Genel kurulda aidatını yatıran 29 bin 9 üyeden 6 bin 682’si oy kullandı. Oyların 6 bin 459’unu alarak yeniden başkan seçilen Ali Koç, 3 yıl daha bu görevi üstlenecek.

Ali Koç: Yeni döneme yelken açıyoruz

Kongre sonrasında açıklamalarda bulunan Koç, sözlerine eski ve yeni yönetiminde bulunan kişiler ile kongrede emeği bulunan herkese teşekkür ederek başladı. Koç, önümüzdeki sezondan itibaren sporun rengini sarı-lacivert yapmayı hedeflediklerini belirterek şöyle dedi:

“Yeni döneme yelken açıyoruz. Geride kalan 3 yılda doğrusuyla yanlışıyla büyük deneyimler ve tecrübeler kazandık. Ne yaparsak yapalım futbolda başarı olmadığı taktirde diğerleri gölgede kalıyor. Bana göre futbolda her yıl her sezon belli bir aşama kaydettik. Belli yanlışlardan arındık, belli doğruları daha fazla yaptık. Kadromuz yüzde 70 hazır, bazı dokunuşlara ihtiyacı var. Sadece kadronun hazır olması yetmiyor. Kadro kalitesinin yanı sıra Samandıra’da da birbiriyle uyum içinde çalışan kişilerin olduğu, Fenerbahçe’nin ne anlama geldiğinin iyi bilindiği, çok özlediğimiz ruhu tekrar canlandıracak ortam başarıyı yakalamak için olmazsa olmazımızdır.” 

Bakan Kasapoğlu tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Ali Koç’u tebrik etti:

“Fenerbahçe Kulübünün yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında tekrar başkanlığa seçilen Ali Koç ile yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Sarı-lacivertli kulübümüzün başkan ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum.”

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ali Koç’u tebrik etti. CHP’den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, olağan seçimli genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Ali Koç’u telefonla aradı. Koç’u tebrik eden Kılıçdaroğlu, başarı dileklerini iletti. ​​​​​​​

Diğer mesajlar ise şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu

“Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısı sonucunda yeniden başkanlığa seçilen Sayın Ali Koç ve yönetim kurulunu tebrik eder, yeni yönetim dönemlerinde başarılar dileriz.”

Türkiye Basketbol Federasyonu

“Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda, yeniden başkanlığa seçilen Sayın Ali Koç’u ve yönetim kurulunu tebrik ederiz.”

Beşiktaş

“Fenerbahçe Kulübünün bugün gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurul toplantısında Ali Koç’un yeniden başkan seçildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın Ali Koç ile yönetim kurulu üyelerini tebrik eder; ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe Spor Kulübünde yapılan seçimin Türk sporu adına hayırlı olmasını dileriz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *