İngiltere, sağlık bakanı problemini çözdü!

İngiltere, sağlık bakanı problemini çözdü!

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock’un, eşini aldattığının ortaya çıkmasının ardından bir istifa mektubu ile görevinden ayrılırken, Başbakan Johnson kamuoyunda ‘müslüman’ olarak tanınan, Pakistan asıllı Sajid Cavid’i sağlık bakanı olarak atadı.

İngiltere yine bir skandalla dünya gündemine gelirken, skandalın kahramanı İngiliz Sağlık Bakanı Hancock, Başbakan Boris Johnson’a gönderdiği mektup ile istifasını verdi.

Hancock, özel hayatının, dikkatleri koronavirüs salgınıyla mücadeleden uzaklaştırmasının, isteyeceği en son şey olduğunu öne sürdü. Salgınla mücadele kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle özür dileyen Hancock, “Ailemden ve sevdiklerimden onları bu duruma soktuğum için de özür dilerim.” dedi.

Başbakan istifayı kabul etti

Başbakan Boris Johnson da yazılı yanıtında, “Sadece salgınla mücadelede değil, Kovid-19’un ülkeyi vurmasından önce de başardıklarınızla gurur duyarak görevi bırakabilirsiniz.” ifadelerini kullanırken, evlilik dışı ilişkisine ise vurgu yapmadı.

Olay​​​​​​​

İngiliz bulvar gazetesi The Sun, evli olan Hancock’un yine evli olan eski lobici Gina Coladangelo’yu bakanlık binası içinde öperken gösteren güvenlik kamerası görüntülerinden alınan fotoğrafları yayımlamıştı. Haberde, Hancock’un, okul arkadaşı Coladangelo’yu geçen mart ayında 6 aylık bir sözleşmeyle ücretsiz danışman olarak atadığı ve daha sonra ona Sağlık Bakanlığı yönetiminde bir görev verdiği ancak bunu ilgili birimlere bildirmediği belirtilmişti. Habere konu olan fotoğrafların çekildiği 6 Mayıs’ta hükümet, vatandaşlardan hane halkı dışından insanlara sarılmamalarını istiyordu. Bununla birlikte, muhafazakar yapısının öne çıktığı İngiltere’de gayri meşru ilişkiler hoş görülmüyor.

Başbakan, ‘müslüman’ bakan atayarak sorunu çözdü!

Ülkenin ‘ilk müslüman bakanı’ olarak adlandırılan Sajid Javid devletin birçok kademesinde görev yaptı. Pakistan asıllı 51 yaşındaki Sajid Javid, 2018’den 2019’a kadar İçişleri Bakanlığı, sonrasında Şubat 2020’ye kadar Maliye Bakanlığı görevine atanmıştı.

Şubat 2020’de İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kabinede yaptığı değişiklikler kapsamında 4 bakanı görevden almış, İngiltere bütçesini 4 hafta içinde hazırlaması beklenen Javid’e tüm danışmanlarını kovmasını ve Başbakanlık Ofisi’nin danışmanları ile ortak bir ekip kurmasını teklif etmişti. Teklifin ardından Bakan Javid, kendisine saygısı olan hiçbir bakanın bu şartları kabul etmeyeceğini belirtmiş, görevinden istifa etmişti.

Bir skandal sonrası istifa etmek zorunda kalan Sağlık Bakanı Hancock’ın yerine yine Başbakan Boris Johnson tarafından atanan Javid görevi kabul etti. Javid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “böylesine kritik bir zamanda” kendisinden Sağlık Bakanı olmasının istenmesinden “onur duyduğunu” belirterek, “Salgınla mücadelemize katkıda bulunmayı ve bir kez daha Bakanlar Kurulu’ndan ülkeme hizmet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *