Kanada’da şimdi de bir ‘Müslüman senatör’ ataması

Kanada’da şimdi de bir ‘Müslüman senatör’ ataması

Geçtiğimiz günlerde ‘Müslüman yargıç’ ataması ile ismi duyulan Kanada’da bir ‘Müslüman işçi lideri’ başbakan tarafından senatör olarak atandı. Son dönemde batı dünyasında polis şefi, belediye başkanı, senatör, temsilci vs gibi görevlere ‘müslüman’ olarak bilinen isimlerin getirilmesi dikkat çekiyor.

Trudeau, 105 sandalyeli Senatoya hükümet kontenjanında açık bulunan 3 üyelik için atama yaptığını duyurdu. Ontario eyaleti adına Hasan Yusuf’u atayan Trudeau, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hasan Yusuf, Kanada’nın en deneyimli işçi liderlerinden biridir ve Kanada’nın sendikal hareketine liderlik eden ilk beyaz olmayan kişidir. Kısa süre önce Kanada İşçi Kongresi Başkanı olarak ikinci dönemini tamamladı. Aynı zamanda 21 ülkede 55 milyondan fazla işçiyi temsil eden uluslararası bir örgüt olan Amerika Sendikalar Konfederasyonunun da eski başkanıdır. Yusuf, iki üniversiteden çok sayıda liderlik ödülü ve fahri doktora almıştır.”

‘Müslüman’ yargıç atamıştı

Trudeau, 17 Haziran 2021’de Yüksek Mahkeme hakimliğine, tarihte ilk kez bir ‘Müslüman’ı atamıştı. Hakim Mahmud Jamal, Kanada’nın anayasa mahkemesi olarak da bilinen en üst mahkemedeki görevine 1 Temmuz’da başlayacak.

Müslüman aile katledilmişti

Başbakan Trudeau’nun her iki atamayı da London kentinde bir Müslüman aileyi hedef alan terör saldırısı sonrası yapması dikkati çekti. Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde, 6 Haziran gecesi, aracını kaldırımda yürüyen 5 kişilik ailenin üzerine süren kamyonet sürücüsü, 74 yaşındaki Talat Afzaal, 46 yaşındaki oğlu Salman Afzaal, Salman Afzaal’ın 44 yaşındaki eşi Madiha ve 15 yaşındaki kızları Yumna Salman’ın ölümüne neden olmuştu. Saldırıdan ağır yaralı kurtulan ailenin 9 yaşındaki oğulları Fayez Salman’ın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

Batıda Müslümanların sisteme entegrasyonu kapsamında, sistem içerisinde rol almış kimi isimler önemli görevlere getirilerek Müslüman toplumun sisteme ısındırılması sağlanıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *