Hamas, İlhan Ömer’in açıklamasını kınadı

Hamas, İlhan Ömer’in açıklamasını kınadı

ABD’li demokrat milletvekili İlhan Ömer’in işgalci ABD ve İsrail’i, Hamas ve Taliban ile bir tutan açıklamasını, Hamas yazılı açıklama ile kınayarak, “Bir yanda Filistin halkının direnişini, diğer yanda Filistin’deki İsrail işgalinin işlediği suçları ve ABD’nin Afganistan’daki saldırganlıklarını eşit tuttu” denildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), “ABD Temsilciler Meclisi Üyesi İlhan Ömer Hanım’ın kurbanı cellatla özdeşleştirdiği son açıklamaları çok şaşırtıcı. Nitekim bir yanda Filistin halkının direnişini, diğer yanda Filistin’deki İsrail işgalinin işlediği suçları ve ABD’nin Afganistan’daki saldırganlıklarını eşit tuttu.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Basim Naim, konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, mensubu ve yöneticilerinden olduğu Hamas hareketinin, İlhan Ömer’in adaleti ve başta Filistinlilerin hakları olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlumların haklarını savunma konusundaki tutumunu takdir ettiğini ancak uluslararası hukuka ve adalete aykırı son açıklamalarını kınadığını bildirdi.

Hamas yöneticilerinden Naim, “Filistin halkı, yetmiş yıldan fazla bir süredir siyonist İsrail’in işgali altında yaşıyor.  Bu zaman zarfında çok acılar çekti, en iğrenç suçlara maruz kaldı. Tüm haksızlıklara rağmen on yıllardır, özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşarak sebat etti. Düşmanlarına her fırsatı verdi, çok fazla esneklik gösterdi. Meşru haklarını barışçıl yollarla elde etmek için çok büyük bedeller ödedi. Ancak diğer taraf (İsrail) uluslararası kararlara uymayı tümüyle reddetmekle yetinmeyip halkımıza karşı küstahlığını ve gaddarlığını sürdürüp uluslararası istikrar ve güvenliği tehdit etmeye devam etti. Ne yazık ki İsrail, bütün bunları ABD yönetimlerinin tam desteği ve himayesi altında yaptı.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın Uluslararası İlişkiler Konseyi Üyesi Naim, mevcut tüm yollarla özellikle de silahlı mücadele ile İsrail’e karşı direnmenin, işgal altındaki Filistinlilerin en meşru hakkı olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Burada enternasyonalist savaşçı Nelson Mandela’nın, “Her zaman için mücadelenin biçimini mazlumlar değil, zalimler belirler” şeklindeki ünlü sözünü hatırlıyoruz. Halkımızın geçtiğimiz yıllarda yaptığı ve şu anda yapıklarımız, meşru ve kanunlarca güvence altına alınan haklardır.” ifadelerine yer verildi.

Naim, “Sayın İlhan Ömer ve Filistin hakkının tüm savunucularından, olayları doğru ve hakkaniyetli şekilde tanımlamalarını dört gözle bekliyoruz.” dedi.

ABD, Hamas, İsrail, Afganistan ve Taliban’ı bir tutmuştu

Amerikalı demokrat milletvekili İlhan Ömer, işgalciye karşı mücadele eden Hamas ve Taliban’ı, işgal kuvvetleri olan ABD ve İsrail ile bir tutmuştu.

Temsilciler Meclisindeki oturumda Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a “ABD ve İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesinin yetki alanını neden tanımadığına” ilişkin sorular soran Ömer, konuya ilişkin Twitter mesajında, “İnsanlığa karşı işlenen suçların kurbanları için aynı derecede hesap verebilirlik ve adalet sahibi olmamız gerekiyor. ABD, Hamas, İsrail, Afganistan ve Taliban tarafından işlenmiş akıl almaz suçlara tanıklık ettik. Bakan Blinken’a kurbanların adaleti nerede araması gerektiğini sordum.” demişti.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *