YPG/PKK Afrin’de ABD destekli hastaneye saldırdı

YPG/PKK Afrin’de ABD destekli hastaneye saldırdı

YPG/PKK, Afrin’de Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesine ve Acil Bölümü’ne saldırdı. Hastanede tedavi gören 13 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Esed rejimi tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden terör örgütü YPG/PKK unsurlarınca yapılan Grad füzesi ve top atışlarının Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi’nin Acil Servisi’ne isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Hastanede tedavi gören 13 sivil hayatını kaybetmiş, 27 sivilin yaralandığı tespit edilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

MSB’den açıklama

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Afrin’de hastaneye düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG’nin insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir.”

Dışişleri Bakanlığı açıklaması

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıya tepki gösterdiği açıklamasında, Suriye Amerikan Tıp Derneği ismi de kullanılırken, PKK’nın masum sivilleri, Suriye halkını ve sağlık çalışanlarını hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Afrin şehir merkezine ve Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesine ve Acil Bölümü’ne bugün (12 Haziran) PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat’tan yapılan, aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık çalışanlarını top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG, terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Bu itibarla, uluslararası toplumu gerçekleri görmeye, farklı isimler altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandırmaya davet ediyoruz.

Milli güvenliğimize ve Suriyeli sivillere tehdit teşkil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *