Nişantaşı’nda saldırı: Sizin gibileri istemiyoruz!

Nişantaşı’nda saldırı: Sizin gibileri istemiyoruz!

İstanbul Nişantaşı’nda başörtülü Neşe Nur Akkaya bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada sözlü ve yumruklu saldırıya uğradı. “Parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidin” diye bağırdığı belirtilen saldırgan tutuklandı.

Akademisyen Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı’ndaki bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren Eray Ç, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidin” diye bağırdı.

Yaşanan tartışmanın ardından Neşe Nur Akkaya, Eray Ç.’nin yumruklu saldırısının hedefi oldu. Darp raporu alan başörtülü kadın şikayette bulundu. Gözaltına alınan Eray Ç, nefret söyleminde bulunup saldırdığını itiraf etti. Saldırgan, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Eray Ç. tutuklandı.

Sabah gazetesi, Akkaya’nın savcılıktaki ifadesini yayınladı

Sabah gazetesinde bugün yer alan haberde, olaydan sonra Harbiye Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olan Neşe Nur Akkaya’nın savcılıktaki ifadesini yayınladı.

Dizlerinde ve sağ omzundaki morarma nedeniyle Çapa Tıp Fakültesi’nden kendisine 10 günlük rapor verildiğini aktaran Akkaya’nın yaşadığı olaya ilişkin anlattıkları özetle şu şekilde:

Arkadaşım Yasemin Ferhat ile oturuyorduk. Eray Çakın isimli şahıs da kendi arkadaş grubuyla 3-4 metre mesafede oturmaktaydı. Rahatsız edici bakışlarına ve gülüşlerine maruz kalmaya başladık. Bizim dışımızda başörtülü kimse yoktu.

Alaycı bakışlara aldırmadım. Ancak arkadaşım Yasemin kendisini ortamda rahat hissetmediğini ve parktan gitmek istediğini söyledi. Bu esnada çevrede oturacak başka yer bulamayınca oturduğumuz yerde kalmaya devam ettik.

Yanımıza gelen kediyi kıyafetim beyaz, kedi ise kirli olduğundan kucağıma almak istemedim. Kediyi kenara koyarken, Eray Çakın bunu bahane ederek insanları galeyana getirmek için bağırdı ve ellerini havaya doğru kaldırarak “Hanımefendi o kediyi o şekilde darp edemezsiniz” dedi. Parktakilere, “Bu insanlar kediyi darp etti” diyerek halkı galeyana getirmeye çalıştı.

Alaycı bir şekilde “Ben sizin gibi insanlardan rahatsız oluyorum. Gaziosmanpaşa’ya gidin. Burada yaşayamazsınız” diye bağırdı. “Ben zaten burada oturuyorum. Rahatsız olduysanız siz gidebilirsiniz” deyip arkamı döndüm. Arkadan eşarbımı aşağıya doğru çekiştirip saçımı açtı.

Elindeki koyu renkli ve uzun bir cisimle yüzüm ve kafama 4-5 defa vurduktan sonra gözlerim karardı. Beni omuzlarımdan tutarak yere fırlattı ancak sonrasında ben bilincimi kaybedip bayılmışım. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Biz kendisine karşılık vermedik ve saldırıyı önleyemedik.

Gözümü açtığımda insanlar bağırıp çağırıyordu. Sonradan çevreden duyduğum kadarıyla şahıs beni yere düşürdükten sonra vurmaya devam etmeye çalışmış ancak araya giren vatandaşlar beni kurtarmış. Bu kişi dini inancımız, başörtümüz, kadın olmamız ve kıyafetimizden dolayı park içerisinde bağırıp çağırarak insanlara galeyana getirmeye çalıştı. İlk olarak eşarbımı çekmesi ve başımın açılmasına sebebiyet vermesi kendisinin saldırısının nedenini açık şekilde ortaya koymaktadır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *