Ali Erbaş, Dini Yayınlar Kongresi açılışında konuştu

Ali Erbaş, Dini Yayınlar Kongresi açılışında konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlığınca düzenlenen 8. Dini Yayınlar Kongresinin açış konuşmasını video konferans sistemiyle yaptı.

Ali Erbaş konuşmasında, internet ortamında doğruyla yanlışın, gerçekle yalanın, faydayla zararın, iyiyle kötünün iç içe geçmiş durumda olduğunu anlatan Erbaş, bu durumun, bilgiyi üreten, ileten, paylaşan ve kullanan bugünün insanının, bilgi ahlakına ne denli muhtaç olduğunu da açıkça gösterdiğini vurguladı.

Erbaş, “Bilgi üreten ve yayıncılık yapan kişi, kurum ve kuruluşların, dijital dünyanın imkan ve risklerinden haberdar olması ve bu alanla ilişkilerini sürekli güncel tutması bir zorunluluktur. Zira insana, hayata ve dünyaya dair bir gelecek tasavvuru olan hiç kimse ve hiçbir kurum veya kuruluş, bu çağın gerçekliklerine bigane kalamaz. Diğer yandan ilk oyuncakları elektronik cihazlar olan günümüz çocuklarının ve gençlerinin tasavvur, istikamet ve istikballerinin, büyük ölçüde dijital dünyanın aktörleri tarafından şekillendirildiği de göz ardı edilmemelidir. Dolayısıyla bu alanı boş bırakmak ve dijital mecralardan uzak kalmak gibi bir lüksümüz olamaz.” dedi.

Kongrede, Dijital Dünyayı Anlamak, Dijital Yayıncılık; Fırsatlar ve Riskler, Dini İçerikli Dijital Yayıncılık, Dijital Yayıncılık ve Din Eğitimi, Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı, Dijital Trendler ve Yeni Dini Akımlar konuları çeşitli yönleriyle ele alınacak.

Üç gün sürecek olan 8. Dini Yayınlar Kongresi, http://diyanetyayinlari.gov.tr, youtube/yayindiyanet adreslerinden ve kongrenin sosyal medya hesaplarından çevrimiçi olarak takip edilebilecek.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *