ABD’li yetkiliden Ankara temaslarına ilişkin mesaj

ABD’li yetkiliden Ankara temaslarına ilişkin mesaj

ABD’de Biden yönetiminin iktidara gelmesinin ardından Türkiye’ye ilk üst düzey ziyaret, bugün gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, dün Ankara’da temaslar bulundu.

Sherman paylaştığı Twitter mesajında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel konularda verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. ABD’li yetkili, ”Türkiye’nin 4 milyon mülteciye sürdürdüğü desteği takdir ediyoruz” dedi. Sherman ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini görüştüklerini kaydetti.

Türk Dışişleri Bakanlığı da görüşme öncesi Sherman’ın ziyaretine ilişkin bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamada “Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın başkanlıklarında 27 Mayıs 2021 tarihinde Ankara’da siyasi istişareler gerçekleştirilecektir. Sözkonusu istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi öngörülmektedir” denilmişti.

Brüksel’den Ankara’ya geçti

Sherman, Brüksel’deki temaslarının ardından Türkiye’ye geldi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye’de bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de biraraya gelecek.

Türk ve ABD’li yetkililer arasındaki bir önceki istişare toplantısı daha önce ABD’nin başkenti Washington’da yapılmıştı.

(Via News)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *