19 Mayıs Gençlik Haftasında Diyanet’e ziyaret

19 Mayıs Gençlik Haftasında Diyanet’e ziyaret

19 Mayıs dolayısıyla Ankara’da bulunan gençleri kabul eden Diyanet İşleri Başkanı, Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin davasının geleceğe taşınmasını istedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Temsilci Genç Buluşması’na katılmak üzere Ankara’da bulunan gençleri temsilen bir grup genç Diyanet İşlerini ziyaret etti.

Öğrencilere Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hitap etti, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son günlerde Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e yapılan saldırıları hatırlatarak, “Kudüs, Mescid-i Aksa her zaman olduğu gibi çok gündemde. 1948 yılından bu yana orada Avrupalıların özellikle İngiltere’nin planları ile bir işgal devleti kuruldu. Filistin topraklarını işgal etti. O gün bugündür bu acı devam ediyor. Biz de yapılan zulümleri dünya kamuoyuna anlatmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. İnşallah gençler olarak sizler de Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin davasını hiçbir zaman ihmal etmeden, aklınızdan çıkarmadan geleceğe taşıyınız.” ifadesini kullandı.

‘Gençlerimiz için özel çalışmalarımız var’

Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik çalışmalarını anlatan Başkan Erbaş, “Gençlik bizim için çok önemli. Gençlerimiz için özel çalışmalarımız var. Bizim illerde ve ilçelerde gençlik koordinatörlüklerimiz var. Gençlerle ilgili yayınlarımız, programlarımız, seminerlerimiz var. Yarışmalar düzenliyoruz. 2018 yılının Mevlid-i Nebi Haftasını ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak belirlemiştik. Başkanlığımızın öncülüğünde yurt içinde, yurt dışında konferanslar, konuşmalar yapıldı. Okullarda Peygamber Efendimiz ile ilgili çeşitli yarışmalar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizlere çok değer veriyoruz. Başımızın tacısınız.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, öğrencilik dönemlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kendinizi iyi yetiştiriniz. Farklı alanlarda okumalar yapınız. Burada hukuk fakültesinde okuyan arkadaşımız var. Gönlüm ister ki, ilahiyat fakültesinden bir seçmeli ders alsın. İlahiyat fakültesindeki arkadaşlarımız tarihten, sosyolojiden, psikolojiden, hukuktan ders alsın. Bizim ilim geleneğimizde de vardır. Çok farklı alanlarda kendisini yetiştiren alimlerimiz var. Mesela İbni Sina’yı ele alalım. Hem dini ilimlerde zirve olmuş hem fen bilimlerinde zirve olmuş bir kişi. Farabi, İbn-i Rüşt öyle. Dini ilimlerle tabii ilimler çok ayrılmamış. Dini ilim alan bir talebe aynı zamanda müspet ilim noktasında da alması gereken bilgileri almış.” dedi.

Dijital ortamların hem iyilik hem de kötülük için kullanıldığı değerlendirmesinde bulunan Başkan Erbaş, “Dijital ortamda kendimizi yetiştirme ve geliştirme noktasında imkanımız var. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz. İl ve ilçelerde gençlik koordinatörlerimiz, üniversite yurtlarında manevi rehberlerimiz var.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *