Bahreyn ve Fas’a ABD’den Filistin telefonu

Bahreyn ve Fas’a ABD’den Filistin telefonu

ABD’nin baskısıyla siyonist devletle ‘normalleşme’ anlaşmaları imzalayan Bahreyn ve Fas’ın Dışişleri Bakanlarını bugün ABD Dışişleri bakanı telefonla aradı, Filistin konusunu konuştu!

Konuşmada Bahreyn’e övgü

Görüşmelere ilişkin açıklama ABD’den yapıldı. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdüllatif bin Raşid el Zayani ile telefonda görüştü. İki bakan İsrail, Batı Şeria ve Gazze’deki çatışmaları durdurmak için desteklerini ele aldı.” ifadelerini kullandı. Açıklamada Price, Bakan Blinken’ın aynı zamanda Bahreyn’in bölgedeki diplomasi çabalarının değerli olduğuna vurgu yaptığını kaydetti.

İsrailli ve Filistinli sivilleri andılar!

Sözcü, başka bir açıklamada ise Blinken’ın Fas Dışişleri Bakanı Nasır Baruta ile görüştüğünü duyurdu. İki bakanın Filistin’de devam eden şiddeti sonlandırma çabalarını ele aldığını belirten Price, “İki bakan çocuklar dahil İsrailli ve Filistinli sivillerin hayatını kaybettiği İsrail, Batı Şeria ve Gazze’deki çatışmalar konusundaki kaygılarını konuştu.” açıklamasında bulundu.

İsrail’in saldırıları ABD himayesinde devam ediyor

Saldırgan taraf olan İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 213 kişi şehid oldu, 1442 kişi yaralandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *