“Güç yoluyla kaybedilen şeyler ancak güçle geri alınır”

“Güç yoluyla kaybedilen şeyler ancak güçle geri alınır”

Ezher Camiinde verilen cuma hutbesinde Kudüs’te devam eden zulüm için, “Güç yoluyla kaybedilen şeyler ancak güçle geri alınır.” ifadesi kullanıldı.

Mısır merkezli Sada el-Beled kanalının haberine göre, Ezher’de cuma hutbesi veren Ahmed Ömer Haşim İsrail’i “işgalci siyonist” olarak nitelendirerek, “İşgalci siyonistler, Mescid-i Aksa’nın kutsallığını ihlal etti ve dini kutsallarımıza saldırdı.” dedi.

Ezher için ‘dinin koruyucusu’ ifadesini kullandı

Haşim, insan hakları ve demokrasiden bahsedenlerin her ikisinden de uzak olduğunu, birçok Filistinlinin öldürüldüğünü ve Ezher Camisi’nin minberinden bu zulmü açıkça duyurmanın, dinin koruyucuları olarak üzerlerine vacip olduğunu söyledi.

Kudüs’ün yeryüzündeki bozguncuların (İsrail) elinden kurtarılması için Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulunan Haşim, “Tüm liderlerin Kudüs’ün kurtarılması için tek safta toplanması gerekiyor.” dedi.

Hükümdarlara ve devlet başkanlarına çağrı

Mescid-i Aksa’da yaşananlara sessiz kalmanın “utanç verici” olduğunu, medeniyet ve selamet ile övünen çevrelere yakışmadığını belirten Ezher alimi, şu ifadeleri kullandı: “Ey hükümdarlarımız ve devlet başkanlarımız, siyonistlerin Allah’ın evinin kutsallığını ve insan haklarını çiğnemesinin ardından bugün üzerinize düşeni yapın.”

Şeyh Tayyib’den Filistin’e destek çağrısı

El-Ezher Şeyhi Tayyib, resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Tüm halkları ve liderlerini kutsalları, toprakları ve haklarının geri verilmesi için mazlum ve barışçıl Filistin halkını desteklemeye çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.

Tayyib, 15 dilde yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Savaşı durdurun ve hak sahibine destek olun. Eğer gerçekten barış için çalışıyorsak bu kadar çifte standart ve sessizlik yeter.” Açıklamanın sonunda İsrail’in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlileri “şehit” olarak nitelendiren Tayyib, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dileklerinde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *