AB Büyükelçisi, Türkiye’nin “Avrupa Günü”nü kutladı

AB Büyükelçisi, Türkiye’nin “Avrupa Günü”nü kutladı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, videolu mesajında Türkçe olarak “Avrupa Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle Delegasyonun Twitter hesabından video mesaj paylaşan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkçe olarak “Avrupa Günü’nüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

71 yıl önce dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman’ın kendi Avrupa vizyonunu paylaştığını hatırlatan Meyer-Landrut, bunun Fransa’yla Almanya arasında uzlaşma sağlanması fikrine dayandığını anımsattı. Meyer-Landrut, savaşlardan çok çekmiş bir kıtada barışın ve refahın daim olmasının hedeflendiğini belirterek “Bugün 27 devletin üye olduğu AB de bu vizyondan yola çıkarak oluşturuldu.” ifadesine yer verdi.

Ramazanın ve Avrupa Günü’nün denk gelmesini ‘değerli’ buldu

Kendisinin de kariyeri boyunca Avrupa entegrasyonu için çalıştığına dikkati çeken Meyer-Landrut, şunları söyledi: “2021 Avrupa Günü’nde ihtiyacımız olan şey umut. Bu nedenle bu yıl ‘umut’ teması ile kutladığımız Avrupa Günü’nde Türkiye’de ve Avrupa’da, bu krizi atlatmamız için büyük çaba sarf eden kişilere, sağlık görevlilerine, kuryelere, güvenliğimizin sağlanması için temel hizmetleri üstlenenlere teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”

Meyer-Landrut, ramazanın ve Avrupa Günü’nün bu yıl da aynı zamanlara denk gelmesinin çok değerli olduğuna işaret ederek saygı, hoşgörü, dayanışma ve birlikte yaşama ile çalışma gibi değerlerin özellikle ön plana çıktığı bu dönemde ramazan ayı ve Avrupa Günü’nü kutladığını belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakcı: Geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz

9 Mayıs Avrupa Günü vesilesiyle bir video mesaj yayımlayan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, başta Türk vatandaşları olmak üzere tüm Avrupa’daki vatandaşların Avrupa Günü’nü kutladı.

Kaymakcı, 9 Mayıs’ın Avrupa’da barışın, istikrarın, birlikte inşa etmenin ve bütünleşmenin sembolü olduğunu savunarak, “Biz de 1999’dan itibaren, Türkiye AB’ye resmen aday ilan edildikten sonra, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü kutlamaya başladık. Geleceğimizin ortak olduğuna inanıyoruz. AB’nin güçlü bir Türkiye’yle daha güçlü olabileceğine ve küresel aktör olabileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye ve Avrupa’nın geçmişi, tarihi, coğrafyası, sporu, kültürü ve ticaretinin ortak olduğuna işaret eden Kaymakcı, “Geleceğimizi de birlikte inşa etmeliyiz.” mesajını verdi.

AB Başkanlığı da videolu kutlama mesajı paylaştı

Diğer taraftan AB Başkanlığı tarafından da Avrupa Günü’nü kutlamak için bir video paylaşıldı. Videoda, AB Başkanlığı ile Ulusal Ajans çalışanları, aileleri ve gönüllülerin farklı enstrümanlarla Avrupa Marşı’nı çaldığı görüntülere yer verildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *