Kripto para platformu VeBitcoin’e soruşturma ve gözaltılar

Kripto para platformu VeBitcoin’e soruşturma ve gözaltılar

Kripto Para platformu Vebitcoin isimli şirket faaliyetlerini durdurdu, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) soruşturma başlatırken, Cumhuriyet Başsavcısı da nitelikli dolandırıcılık soruşturması başlattı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, yaptığı açıklamada, kripto para platformu Vebitcoin’in Muğla’da tespit edilen şirketin faaliyetini durdurduğu ve yürüttüğü işlemlerle ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine, nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soruşturmanın devam ettiğini aktaran Yağcı, “Şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerine müteakiben şirket ceosu ve 3 çalışanı gözaltına alındı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü eliyle yürütülen soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Menteşe ilçesinde şirkete ait ofisin bulunduğu rezidans girişinde güvenlik önlemi alındı.

Muğla merkezli kripto para işlem platformu Vebitcoin.com, içine girdiği finansal zor durumdan dolayı faaliyetlerine son verdiğini açıklamasının ardından firmanın Türkiye’de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına MASAK tarafından bloke konulmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *