Heniyye: Kudüs’ün, İsrail’in işgaline ve faşist politikasına boyun eğmesi mümkün değil

Heniyye: Kudüs’ün, İsrail’in işgaline ve faşist politikasına boyun eğmesi mümkün değil

Heniyye, işgal altındaki Doğu Kudüs’te çıkan olaylara ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, “Kudüs mücadelesi, bir medeniyet, kimlik ve varoluş mücadelesidir. Ayrıca işgal altındaki bir halkın işgal güçleriyle bir irade mücadelesidir.” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Kudüs’ün İsrail işgaline ve faşist politikasına boyun eğmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Kudüs’teki Filistinlilerin, yürüttükleri bu kimlik ve irade mücadelesinde yalnız olmadığını vurgulayan Heniyye, Kudüs halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunacaklarını, İsrail işgalinin yok etmeye çalıştığı Kudüs’ün Arap ve İslami kimliğini somutlaştıracaklarını kaydetti.

Hamas lideri, açıklamasında, “Kutsal şehirde yaşananlar, bu kentin Filistin, Arap ve İslami bir kent olduğunu ve İsrail işgaline ve faşist politikasına boyun eğmesinin mümkün olmadığını vurguluyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail polisinin, dün, işgal altındaki Doğu Kudüs’te teravih namazı sonrası Filistinlilere ses bombaları ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) müdahalesinde 105 kişi yaralanmıştı.

İsrail polisi ramazan ayının başlamasıyla Şam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını barikatlarla kapatmıştı.

Teravih namazı sonrası söz konusu alanda oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle Filistinliler, ramazanın ilk gününden itibaren teravih namazı sonrası Şam Kapısı’nda toplanıyor, İsrail polisi de onlara müdahale ediyor.

İsrail polisi Doğu Kudüs’te 50’den fazla Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs’te dün akşamdan bu yana gözaltına alınan 50’den fazla kişinin mahkemeye çıkarılacakları ifade edildi.

Açıklamada gözaltına alınanların kimlikleri hakkında bilgi verilmezken Filistin resmi haber ajansı WAFA, bu kişilerin tamamının Filistinli olduğunu aktardı.

İsrail polisi, dün teravih namazı sonrası Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Şam Kapısı’nda toplanan Filistinlilere müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin müdahalesinde 105 Filistinlinin çoğunlukla plastik mermiyle yaralandığını belirtmişti.

Olayların ardından Kudüs’ün farklı bölgelerinde Filistinliler ile Yahudiler arasında kavgalar yaşanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *