CHP İstanbul Sözleşmesi için Danıştay’a başvurdu

CHP İstanbul Sözleşmesi için Danıştay’a başvurdu

CHP, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştaya başvuruda bulundu, açıklamayı Özgür Özel yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’a başvuruda bulunulmasının ardından yaptığı açıklamada, 20 Mart’ta Türkiye’nin, TBMM kararıyla taraf olduğu bir uluslararası anlaşmadan çekildiğini, bu karara karşı son derece haklı tepkiler yükseldiğini öne sürdü.

Karara karşı her alanda mücadele edeceklerini daha önce belirttiklerini savunan Özel, Danıştay’a önceden yapılan başvuruları da son derece kıymetli gördüklerini anlattı.

Danıştay’a 3 talepli başvuru

Bütün milletvekillerinin oyuyla CHP grubu adına Sözleşme’ye girme ve çekilme yetkisinin TBMM’de olduğunu vurguladıklarını belirten Özel, bu kapsamda Danıştay’a, “kararın yok sayılması, iptali ve yürütmesinin durdurulması” yönünde 3 talepli başvuru yaptıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da Cumhurbaşkanlığı kararıyla sözleşmeden çekilmenin anayasaya aykırı olduğunu, hukuki anlamda ve toplumun vicdanında yok hükmünde olduğunu ileri sürdü. Başvuruyu CHP Grubu adına yaptıklarını anımsatan Karaca, sözleşmeden çekilmenin sadece kadın meselesi olmadığını belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *